Anna Lochová

Linecké čtverečky

Ingredience : těsto : 48 dkg hladké  mouky, 28 dkg tuku, 15 dkg cukru moučka, 2 žloutky, 1 van.cukr, citronová kúra

 
Postup :  vše smícháme a necháme odležet přes noc. Druhý den vykrajujeme čtverečky, upečeme. Po vychladnutí slepujeme klasickým vanilkovým krémem a zdobíme bílou čokoládovou polevou.
 
Boty Santa Clause

Ingredience : těsto :48 dkg hladké  mouky, 28 dkg tuku, 15 dkg cukr moučka, 2 žloutky, 1 van.cukr, citronová kúra.                

Postup - těsto: vše smícháme a necháme odležet přes noc. Druhý den vykrajujeme tvary botiček a upečeme. Po vychladnutí slepujeme a zdobíme růžovou polevou.

---------------------

Krém:     400ml mléka, 1 jahod.puding, 1 máslo, 25 dkg cukr moučka 

Postup- krém: z mléka a pudingu uvaříme hustý puding, necháme vychladnout. Změklé máslo s cukrem vyšleháme do pěny a postupně zašleháváme vychladlý puding. 
Střapáče
Ingredience -těsto :  20 dkg hladké mouky, 80 gr. cukr moučka, 20 dkg strouhaného kokosu, 3 PL kakaa, 20 dkg másla.
                       

Postup: vše smícháme, dáme na 1 hodinu do lednice, vyválíme plát silný 3 mm, vykrajujeme kolečka a upečeme. Slepujeme krémem a zdobíme citron.polevou a zdobíme dle fantazie.

Citronová kolečka

Ingredience -  těsto : 30 dkg hladké mouky, 8 dkg cukru moučka, 21 dkg tuku, šťáva a kúra z 1/2 citrónu

                           krém:  15 dkg slazeného kondenzovaného mléka, 15 dkg másla, 2 lžíce citrónonové šťávy 
 
 Postup: vše smícháme a dáme přes noc do lednice. Druhý den vyválíme a vykrajujeme kolečka.  Po upečení slepujeme krémem. Zdobíme citronovou polevou obarvenou růžovou gelovou barvou.
 

Krém: 12 dkg másla, 80 gr. cukr moučka, 1 PL kakaa, 3 PL rumu, 80 gr. jemně strouhaných vlašských ořechů - vševyšlehat.

Dordoletky

Ingredience : 35 dkg hladké mouky, 17 dkg cukr moučka, 15 dkg mletých vlašských ořechů, 20 dkg tuku,

1 vanilkový cukr, 3 žloutky.

Postup: ze všech ingrediencí uděláme těsto, přes noc necháme odležet v lednici. Druhý den vyválíme, vykrajujeme kolečka, po upečení necháme vychladnout a každé kolečko prvně potřeme rumem a pak slepíme 3 kolečka jakýmkoliv krémem. Poté potřeme krémem kolem dokola a obalíme v ml.ořechách a nahoře potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme sněhovou vločkou.