Anna Šmalcová
Kakaové proužky
- 450g hladké mouky
- 160g kukuřičného škrobu
- 60g kakaa
- 450g rostlinného tuku
- 210g moučkového cukru
- 3 žloutky
- půl čajové lžičky skořice
Postup:
Hladkou mouku, kukuřičný škrob, kakao, cukr a skořici důkladně
promícháme, přidáme změklý tuk a žloutky a zpracujeme v těsto, které
zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladničky odpočinout na
několik hodin. Odpočinuté těsto vyválíme na sílu 3 - 4 mm. Pečeme v
troubě při teplotě 170°C. Plníme nutelou.
Oříškové cukroví
- 250 g hladké mouky
- 250 g rostlinného tuku
- 120 g moučkového cukru
- 120 g mletých pražených lískových oříšků
Mouku, tuk, cukr a oříšky zpracujeme v těsto, které dáme vychladit.
Vyválíme na 3 mm silný plát a vykrajujeme tvary. Pečeme v troubě
rozehřáté na 170°C. Plníme oříškovým krémem.