Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
SUROVINY:
- 180 g bezlepkové směsi Jizerka nebo jiné směsi
- 60 g mletých vlašských ořechů
- 50 g moučkového cukru
- trošku nastrouhané citronová kůra z bio citronu
- 140 g - 160 g másla nebo hery
- 1 žloutek
- 100 g moučkového cukru na obalení
- 2 vanilkové cukry
PSOTUP:
Promícháme bezlepkovou směs s mletými ořechy, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme žloutek a změklé máslo.
Těsto pořádně zpracujeme a zabalíme ho fólie a uložíme ho přes noc do lednice.
Na druhý den vytvarujeme rohlíčky, která dáme na plech s pečícím papírem nebo dáváme těsto do formy na rohlíčky či formiček.
Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů okolo 8 - 10 minut.
Smícháme moučkový cukr s vanilkovým a v něm obalíme teplé rohlíčky.
Můžete použít i jinou vyzkoušenou směs mouky (např. směs sojové, kukuřičné, rýžové lepivé mouky, solamylu...).
Bezlepkové vanilkové rohlíčky jsou výbornou alternativou ke klasickým vanilkovým rohlíčkům.
Necháme je alespoň týden uležet.