Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

SUROVINY:

  • 180 g bezlepkové směsi Jizerka nebo jiné směsi
  • 60 g mletých vlašských ořechů
  • 50 g moučkového cukru
  • trošku nastrouhané citronová kůra z bio citronu
  • 140 g - 160 g másla nebo hery
  • 1 žloutek
  • 100 g moučkového cukru na obalení
  • 2 vanilkové cukry

PSOTUP:

Promícháme bezlepkovou směs s mletými ořechy, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme žloutek a změklé máslo.

Těsto pořádně zpracujeme a zabalíme ho fólie a uložíme ho přes noc do lednice.


Na druhý den vytvarujeme rohlíčky, která dáme na plech s pečícím papírem nebo dáváme těsto do formy na rohlíčky či formiček.


Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů okolo 8 - 10 minut.


Smícháme moučkový cukr s vanilkovým a v něm obalíme teplé rohlíčky.

Můžete použít i jinou vyzkoušenou směs mouky (např. směs sojové, kukuřičné, rýžové lepivé mouky, solamylu...).

Bezlepkové vanilkové rohlíčky jsou výbornou alternativou ke klasickým vanilkovým rohlíčkům.


Necháme je alespoň týden uležet.