Bounty rohlíčky

  • 1 povolené máslo
  • 250g m.cukru
  • 100ml smetany
  • 250g kokosu


ZpracujI v hmotu ,kterou na  plech s igelitem natlačím a pak přejedu válečkem  do roviny-přec noc uložím do lednice.Druhý den formičkou vykrojím malé rohlíčky,které máčím v čoko polevě.

Sněhové houby

  • 60 g bílků pokojové teploty
  • 1/4 lžičky vinného kamene (volitelné)
  • 100 g krupicového cukru

Postup

  1. Dva plech vyložte pečícím papírem.
  2. Nachystejte si dva cukrářské sáčky, které budete plnit bílkovým sněhem.
  3. Předehřejte troubu na 100 °C.
  4. V míse vyšlehejte bílky do jemné pěny. Přidejte vinný kámen a šlehejte do měkčích špiček. Postupně začněte přidávat cukr a vyšlehejte bílky do lesklé a pevné konzistence.
  5. Přibližně 1/4 množství bílku dejte do jednoho ze sáčků, zbytek dejte do druhého.
  6. Kloboučky vytvoříte tak, že budete držet sáček blízko plechu a rovnoměrným tlakem nastříkáte malý klobouček. Vršek urovnejte navlhčeným prstem.
  7.  Na nožičku udělejte nejdřív malou základnu a poté je „vystavějte“ pomocí bílku do výšky.
  8. Pečte přibližně hodinu. 
  9. Vršek a nožku spojíme bílou čokoládou,klobouček potřeme čokoládou obarvenou do červena