Bounty rohlíčky
- 1 povolené máslo
- 250g m.cukru
- 100ml smetany
- 250g kokosu
ZpracujI v hmotu ,kterou na plech s igelitem natlačím a pak přejedu válečkem do roviny-přec noc uložím do lednice.Druhý den formičkou vykrojím malé rohlíčky,které máčím v čoko polevě.
Sněhové houby
- 60 g bílků pokojové teploty
- 1/4 lžičky vinného kamene (volitelné)
- 100 g krupicového cukru
Postup
- Dva plech vyložte pečícím papírem.
- Nachystejte si dva cukrářské sáčky, které budete plnit bílkovým sněhem.
- Předehřejte troubu na 100 °C.
- V míse vyšlehejte bílky do jemné pěny. Přidejte vinný kámen a šlehejte do měkčích špiček. Postupně začněte přidávat cukr a vyšlehejte bílky do lesklé a pevné konzistence.
- Přibližně 1/4 množství bílku dejte do jednoho ze sáčků, zbytek dejte do druhého.
- Kloboučky vytvoříte tak, že budete držet sáček blízko plechu a rovnoměrným tlakem nastříkáte malý klobouček. Vršek urovnejte navlhčeným prstem.
- Na nožičku udělejte nejdřív malou základnu a poté je „vystavějte“ pomocí bílku do výšky.
- Pečte přibližně hodinu.
- Vršek a nožku spojíme bílou čokoládou,klobouček potřeme čokoládou obarvenou do červena