Brambůrky z marcipánu

MARCIPÁNOVÉ BRAMBŮRKY

Suroviny:

1/4 kg dětské krupice

1/4 kg práškového cukru

100 g másla

4 lžíce vody

1/2 lahvičky mandlové tresti

balíček dětských piškotů

kakao 

práškový cukr na obalení

rum

Postup marcipánové těsto: z krupice, cukru, másla, vody a mandlového aroma připravíme těsto, necháme 24 hodin odležet v lednici zabalené v igelitu. Propracujeme, rozválíme, vykrajujeme kolečka o průměru 8 cm. Piškoty slepíme kakaovým krémem, namočíme do rumu a zabalíme do těsta, obalíme ve směsi z kakaa a cukru.

Postup na dohotovení: piškoty slepujeme krémem, (krém můžete zvolit dle své vlasní chuti, já dávám čokoládový krém). Piškota z obou stran  dostatečně pokapeme koňakem, brandy nebo rumem a vložíme na tácku do mrazáku. Děláme tak proto, aby piškoty při obalování marcipánem dobře držely u sebe a nerozjížděly se nám.

Marcipán vyválíme do tenka, při vyvalování používáme přesátý moučkový cukr. Rozkrájíme na kostky odpovídající velikosti pro obalení piškotů.

Když máme piškoty zabalené do marcipánu, obalíme je v kakau  smíchatného s cukrem, nebo jen kakaem.

Pokud chcete mít povrch brambůrku stále krásně sametový, použijte NEVLHNOUCÍ KAKAO

Hotové vkládáme do papírových košíčků ZDE: