Brownies
Brownies
Brownies je americký oblíbený dezert, který vznikl na začátku 20.století.
První stopy vedou k paní Fanny Farmer, která v roce 1905 upravila svůj recept čokoládových sušenek na čokoládové tyčinky pečené v obdélníkovém plechu. Brownies je považován spíše za sušenkovou tyčinku než za dort. A to proto, že brownies se dá jíst rukou, stejně jako sušenky, oproti dortu, který se jí dezertní vidličkou.
Existuje spousta výborných receptů na tento skvělý dezert. Název je odvozen od tmavé barvy tohoto dezertu (brown = hnědý).Já na brownies používám tento recept, který nám moc chutná. Je pro všechny vášnivé čokoholiky.
Můj oblíbený recept na BROWNIES
200g hořké čokolády (nejlépe 50% a více)
175g máslo
325g cukr krupice
130g hladká mouka
3 vejce
Hluboký plech o rozměru 33x23x5 cm (nebo tak nějak podobně).
Nalámanou čokoládu a máslo rozpustit na vodní páře. Misku odstranit z páry, přidat cukr a smíchat. Přidat mouku a smíchat. Nakonec přidat vejce a celou směs řádně vymíchat do hladka.
Celou směs dát na plech vyložený pečicím papírem. Péct v předehřáté troubě na 170°C cca 30-35 minut. Brownies má být na povrchu křupavé a uvnitř měkké.