Čokoládový hřích

Čokoládový hřích

Suroviny:

Korpus

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g hnědého cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 40 g kvalitního kakaa
  • 180 g másla
  • 2 vejce
  • 150 ml kysané smetany

Krém

  • 500 g Mascarpone
  • 300 g vysokoprocentní čokolády
  • malinový džem na potření
  • čerstvé maliny na ozdobu (dají se použít i maliny mražené, ale ovoce není nutné)

POSTUP:

Změklé máslo ušleháte se žloutky a cukrem, přidáte kysanou smetana a do těsta zašleháte proseté sypké suroviny. Nakonec do těsta lehce vmícháte sníh ze 2 bílků.

Těsto pečte ve formičkách na mufiiny nebo v dortové formě při teplotě 180°C.

Doba pečení se bude měnit podle použité formy, vyzkoušejte zapíchnutím špejle, která musí být po vytažení suchá.

Do mascarpone, které musím mít pokojovou teplotu postupně zašlehejte rozpuštěnou čokoládu.

Krém nechte chvíli vychladnout. K čokoládě se výborně hodí maliny. Upečený a vychladlý dortový korpus můžete potřít silnou vrstvou malinového džemu a pak natřít silnou vrstvou čokoládového krému a ozdobit malinami.

Maliny můžete také opatrně zamíchat do čokoládového krému Pokud budete dělat cup cake, tak jednotlivé košíčky ozdobte krémem a malinami.