Dort FLORIDA

 

Dort Florida

 


Upečeme si piškotový korpus - forma 23 cm - 2 bílky vyšleháme do tuha s 80 g cukru, 1 polévkovou lžící vody, za stálého šlehání přidáme 2 žloutky a došleháme. Smícháme 40 g hladké mouky a 40 g polohrubé mouky, zamícháme do vaječné pěny a nakonec přimícháme 1 polévkovou lžící oleje, naplníme do formy a upečeme 175°C horkovzduch.


Rozmícháme 500 ml mléka, 100 g cukru krystal, 70 g vanilkového pudinkového prášku, 1 žloutek a uvaříme pudink.


Horký pudink dáme do kotle, přidáme 100 g másla a na nejpomalejší rychlost mícháme do schladnutí. Kdo nemá robot s pomalým chodem, doporučuji, rozmíchat metlou v míse ručně - vysoká rychlost šlehání by mohla způsobit zřídnutí horké náplně.


Korpus vyjmeme z formy nebo ráfku, "odrobíme", nebo seřízneme vrchní škraloup - po provlhnutí by se nám odděloval s náplní od korpusu- a poklademe libovolným ovocem.


Pudinkovou náplň prošleháme a natřeme na korpus s ovocem.


Necháme zchladit v lednici

Ušleháme si smetanovou náplň z 500 ml smetany ke šlehání 33% - já míchám smetanu rostlinnou se živočišnou 1:1 nedávám tedy ztužovač, náplň je dostatečně stabilní a trvanlivá, kdo ale použije jenom živočišnou smetanu přidá během šlehání 2 ztužovače Smetafix. Smetanovou náplň rozetřeme rovnoměrně na pudinkovou náplň.


Dort zdobíme podle potřeby, přání, či fantazie.

Přeji úspěch při výrobě zákusku a Dobrou chuť.