Emílie Havlíková

Recept na "Medové kornoutky"

Suroviny: 125g hl.mouky, 50g cukru moučka, 75g medu, 1/2 polévkové lžíce mléka, 1 žloutek, na špičku kávové lžičky jedlé sody.

Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto a zabalené ve folii necháme přes noc odpočinout. Těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka asi 7cm. Pečeme na 180 stupňů/4-6 min. na pečícím papíře pouze po 6ti kusech, abychom je ještě horké stočili do kornoutků.  Okraj vychladlých  kornoutku máčíme v čokoládě a mletých ořechách, plníme karamelovým krémem- vyšleháme máslo s karamelovým Salkem.

 

Hraběnčiny perníčky:

Suroviny: 1kg polosvětlé hl.mouky, 800g pískového cukru, 250g tekutého medu,   7-8 vajec (záleží na velikosti)2 kávové lžičky jedlé sody, 2 polévkové skořice, 1/2 kávové lžičky ml.hřebíčku, 2 KL mlrtého badyánu. Z těsta ihned vykrajujeme tvary, potřeme rozšlehaným vejcem a na plech klademe dost od sebe-hodně zvetší
objem. Já je také slepuji povidly ochucenými rumem a citronovou kůrou a máčím v čokoládě nebo v citonové polevě. Přeji všem sladké mlsání.