GRILIÁŠOVÉ ŘEZY

GRILIÁŠOVÉ ŘEZY:

 

Suroviny:

 

250g cukr krupice 

1 plechovka slazené Salko

300g vlašských ořechů nasekaných na hrubo

5ks suchých oplatek 

 

Všechny suroviny pokojové teploty.

Ve vyšším hrnci si postupně rozpustíme cukr na karamel.

Vždy přisypu trochu cukru, rozpustím a zase přisypu až se rozpustí všechno.

Máslo nakrájíme na malé kousky, přidáme k cukru a mícháme až se vše rozvoměrně rozpustí.

Vlijeme kondenzované mléko a opět vymícháme vše do hladké hmoty.

Přimícháme nasekané ořechy.

Necháme lehce vychladnout, ale směs musí být teplá, aby se hezky roztírala.

Já směs rozdělila na čtyři stejné díly, aby byla rozetřena vždy ve stejné vrstvě mezi pět oplatek.

Můžete rozdělit například na dva díly a mít tak vyšší vrtvu mezi třemi oplatkami, záleží na Vás.

Opatrně roztírám na oplatky, vždy přitisknu další oplatkou.

Celé přikryji potravinářskou folii, zatížím například krabicovým mlékem a dám do druhého dne vychladit a ztuhnout do ledničky.

Ostrým zoubkovaným nožem zakrojím okraje, aby byly krásně hladké.

Krájím na malé kostičky nebo čtverečky dle Vás.