Jahodo-žloutkovvé řezy

JAHODOVO-ŽLOUTKOVÉ ŘEZY SE ŠLEHAČKOU.

SUROVINY:

KORPUS :

5 bílků

5 lžič cukr krupice

100g strouhaného kokosu

2 lžíce polohrubé mouky

půl prášku do pečiva

JAHODOVÝ KRÉM:

500g jahod

180g cukr krupice

2 jahodové pudinky v prášku

250ml vody

 

ŽLOUTKOVÉ KRÉM:

5 žloutků

2 vanilkové cukry v sáčku

5 lžič cukr krupice

2 lžíce kukuřičného škrobu

500ml mléka

200g másla

80g cukr moučka

 

ŠLEHAČKOVÁ VRSTVA:

400ml smetany 33%

ztužovač šlehačky

 

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Ručně vmícháme mouku, kokos a prášek do pečiva.

Upečeme plát.

Připravíme si ráfek +-20x30 cm.

 

Rozmixujeme jahody. Dáme je do kastrůlku vařit.

Zvlášť si vymícháme ve vodě pudinky s cukrem a dáme je vařit k jahodám, abychom měli hustý krém.

Teplé rovnoměrně rozetřeme na plát. Necháme vychladnout a dáme ztuhnout.

 

Mezitím  si připravíme žloutkový krém.

Žloutky vyšleháme s vanilkovými cukry do pěny, zašleháme škrob a trošku mléka.

Zbytek mléka přivedeme k varu a směs do něj vlijeme.

Za stálého míchání uvaříme hustý pudink, přikryjeme ho alobalem a necháme vychladnout.

Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a po lžících zašleháme pudink. 

Vyšleháme do hladkého krému.

Naneseme jej rovnoměrně na jahodový krém.

Dáme ztuhnout.

Šlehačku vyšleháme se ztužovačem do pevna. 

Opět uhladíme na horní vrstvu krému.

Dáme vše ztuhnout do druhého dne a pak můžeme podávat.

Můžeme odzobit jahodami nebo kopečkem šlehačky.

Přeji dobrou jahodovou chuť

Recept do soutěže nám poslala Monika Hodanová