Jahodové řezy

Jahodové řezy

Piškot:
3 žloutky, 3 lžíce vařící vody, 7,5 dkg cukr, citronová kůra
- vše šlehat do pěny a pak vmíchat: 15 dkg polohrubé mouky, ze 3 bílků a 7,5 dkg cukru sníh.
Na plechu na pečícím papíru upéct placku, papír stáhnout a potřít marmeládou. Nakrájet na čtverečky, trojúhelníčky...

Jahodová šlehačka:
asi 40 dkg rozmixovaných jahod, 1 tvaroh, moučkový cukr dle chuti, citronová šťáva - vše smíchat
4 dkg želatiny v prášku připravené podle návodu vmíchat do jahodové hmoty (používám tu na vaječ. tlačenku)
nakonec vmíchat 1 ušlehanou šlehačku a nalít na plech

Po ztuhnutí je možno povrch polít zrcadlovou polevou a ozdobit dle fantazie

Recept do soutěže nám poslala Jana Bartasová