Jahodový Cheesecake
JAHODOVÝ CHEESECAKE:
Ingredience
Smetanový krém:
150g smetanový sýr
40g cukru moučka
25g bílého smetanového jogurtu
4g plátkové želatiny
90g šlehačky
Jahodový krém:
150g jahodové pyré (rozmixujeme jahody na jemno)
6g plátkové želatiny
150g šlehané smetany
Jahodový přeliv:
100g jahodové pyré
50g šlehačka
4g plátková želatina
- jahody na ozdobení
Příprava jídla
Korpus:
rozdrtit Oreo bez krému
smíchat s rozpuštěným máslem
forma o průměru 12cm
rozprostřu na dno formy, umačkám a dám ztuhnout
Smetanový krém:
vymíchám krémový sýr s 40g cukru a jogurtem
vmíchám 4g rozehřáte želatiny (namočím do vody, nechám nabobtnat, vyždímu a rozpustím v rendlíčku, míchat, nesmí být horká)
vmíchám 90g ušlehané šlehačky
na dno formy postavím jahody na výšku
zaliji hotovou směsí a nechám chladit asi 3h
vyjmu z formy a vložím do větší formy o průměru 15cm
Jahodový krém:
150g jahodového pyré smíchám s 150g ušlehané šlehačky
přimíchám 6g rozpuštěné plátkové želatiny
jahodový krém naliji okolo bílého krému do větší formy, nechám dvě hodiny vychladit
Jahodový přeliv:
100g jahodového pyré a 50g šlehačky umíchám do hladka
přidám 4g tekuté želatiny, přeliji jim celý dortík, nechám vychladit přes noc
dozdobím jahodami a můžeme si pochutnávat
- jemná lahodná chuť, která stojí za to
Recept do soutěže poslala Monika Hodanová