Jahodový Cheesecake

JAHODOVÝ CHEESECAKE:

Ingredience

Korpus:
60g drcené oreo (bez krému)
25 g rozpuštěného másla

 

Smetanový krém:

150g smetanový sýr 

40g cukru moučka

25g bílého smetanového jogurtu

4g plátkové želatiny

90g šlehačky

 

Jahodový krém:

150g jahodové pyré (rozmixujeme jahody na jemno)

6g plátkové  želatiny

150g šlehané smetany

 

Jahodový přeliv:

100g jahodové pyré

50g šlehačka

4g plátková  želatina

 

- jahody na ozdobení

 

Příprava jídla

Korpus:

rozdrtit Oreo  bez krému

smíchat s rozpuštěným máslem

forma o průměru 12cm 

rozprostřu na dno formy, umačkám  a dám ztuhnout

 

Smetanový krém:

vymíchám krémový sýr s 40g cukru a jogurtem

vmíchám  4g rozehřáte želatiny (namočím do vody, nechám nabobtnat, vyždímu a rozpustím v rendlíčku, míchat, nesmí být horká)

vmíchám  90g ušlehané šlehačky

 

na dno formy postavím jahody na výšku

zaliji hotovou směsí a nechám chladit asi 3h

vyjmu z formy a vložím do větší formy o průměru  15cm 

 

Jahodový krém:

150g jahodového pyré  smíchám s 150g ušlehané šlehačky

přimíchám 6g rozpuštěné plátkové želatiny

jahodový krém naliji okolo bílého krému do větší formy, nechám dvě hodiny vychladit

 

Jahodový přeliv:

100g jahodového pyré a 50g šlehačky umíchám do hladka

přidám 4g tekuté želatiny, přeliji jim celý dortík, nechám vychladit přes noc

 

 

dozdobím jahodami a můžeme si pochutnávat 

 - jemná lahodná chuť, která stojí za to 

Recept do soutěže poslala Monika Hodanová