Jahodový krtkův dort

Jahodový krtkův dort

JAHODOVÁ KRTINA:

UPEČU SI KORPUS:

Vyšleháme si 2 bílky s lžící cukru do tuhého sněhu.

2 žloutky s 120g cukr krupice a 1 vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Vlijeme 130ml oleje a 130ml mléka. Ručně vmícháme 200g polohrubé mouky, 3 lžíce prosátého kakaa a jeden kypřící prášek.

Naposledy opatrně promícháme s ušlehanými bílky.

Dáme péct.

Z vychladlého korpusu seřízneme vrchní část a vnitřek vydlabeme, dáme stranou do misky a rozdrobíme na konečné posypání krtiny.

 

NÁPLŇ:

čerstvé jahody

600ml 33% šlehačky, 50g cukr krupice a 2 ztužovače šlehačky vyšleháme a nakonec do ní vmícháme 100g nahrubo nastrouné čokolády

Na dno vyříznutého korpusu naskládáme celé jahody.

Naneseme vrstvu šlehačky a dotvaruje do kopule.

Celé posypeme drobečky korpusu a lehce do šlehačky přitlačíme, aby drobečky držely.

Dáme do druhého dne chladit do ledničky.

Milujeme krtkův dort a s jahodami je vynikající, hned zmizel

Recept do soutěže nám poslala  Monika Hodanová