Jahodový krtkův dort
Jahodový krtkův dort
JAHODOVÁ KRTINA:
UPEČU SI KORPUS:
Vyšleháme si 2 bílky s lžící cukru do tuhého sněhu.
2 žloutky s 120g cukr krupice a 1 vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Vlijeme 130ml oleje a 130ml mléka. Ručně vmícháme 200g polohrubé mouky, 3 lžíce prosátého kakaa a jeden kypřící prášek.
Naposledy opatrně promícháme s ušlehanými bílky.
Dáme péct.
Z vychladlého korpusu seřízneme vrchní část a vnitřek vydlabeme, dáme stranou do misky a rozdrobíme na konečné posypání krtiny.
NÁPLŇ:
čerstvé jahody
600ml 33% šlehačky, 50g cukr krupice a 2 ztužovače šlehačky vyšleháme a nakonec do ní vmícháme 100g nahrubo nastrouné čokolády
Na dno vyříznutého korpusu naskládáme celé jahody.
Naneseme vrstvu šlehačky a dotvaruje do kopule.
Celé posypeme drobečky korpusu a lehce do šlehačky přitlačíme, aby drobečky držely.
Dáme do druhého dne chladit do ledničky.
Milujeme krtkův dort a s jahodami je vynikající, hned zmizel
Recept do soutěže nám poslala Monika Hodanová