Jiřina Hudinková

Čokoládové rohlíčky s karamelovým  krémem

Na těsto: 210g hladké mouky, 140g mletých ořechů, 70g cukru moučky ,140g másla (nebo tuku), 1 lžíce kakaa,2 žloutky a citrónová kůra.
POSTUP

Z mouky, tuku, cukru, ořechů, kakaa, žloutků a cit.kůry vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180°C.
Na krém: 1 konzervu karamelizovaného  Salka a 250g másla-našlehat a plníme sáčkem se zdobičkou spodní rohlíček a přiložíme horní rohlíček ,který je máčený v tmavé čokoládě.

Čoko-kokosové stromečky s kokosovou náplní

Suroviny-300 g hladké mouky, 120 g cukru, 120 g Hery, 120 g kokosu, 1 vejce, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lžíce kakaa

POSTUP PŘÍPRAVY

Z mouky, cukru, hery, kokosu, vejce, vanilkového cukru a citronové kůry vypracujeme těsto. Necháme v lednici odpočinout. Vyválíme plát, ze kterého vykrájíme stromečky. Pečeme při 180 stupních.

Náplň-80 g kokosu-80 g moučkového cukru-150 ml mléka-100 g másla-70 g pomletých piškotů-2 polévkové lžíce rumu

kokos, cukr a mléko svaříme na hustou kaši a necháme trochu vychladnout.

  1. Potom vmícháme rozdrcené piškoty a rum.

  2. Máslo utřeme do pěny a vmícháme kokosovou hmotu. Tvary slepíme krémem ,máčíme v čokoláděa a zdobíme hvězdičkami.

 

Snikers košíčky
Košíčky upečeme  z lineckého  kakaového těsta-7dkg cukru m.-14dkg tuku-21dkg hl. mouky -2 žloutky-kakao
Náplń-Salko 400g, máslo 200g ,cukr 200g- dáme do hrnce a vaříme, až začne cukr a salko karamelizovat přisypeme  200g sekaných arašídů. Vlažným  krémem plníme lžičkou košíčky -necháme zchladnout,máčíme v karamelové polevě,zdobíme sekanými oříšky

Medové perníčky

Potřebné suroviny:

100 g žloutků (cca 5 velkých žloutků)

100 g rozpuštěného másla

100 g tekutého medu

4 lžíce mléka

200 g cukru krupice

580 g hladké mouky

2 lžičky jedlé sody

2 lžičky perníkového koření

1 rozkvedlané vajíčko na potírání

Postup přípravy:

Mouku musíme nejprve prosát a smíchat se sodou a perníkovým kořením. Všechny tekuté ingredience společně s cukrem vyšleháme v robotu. Poté vyměníme šlehací metlu za hnětací a postupně přidáváme směs mouky a koření. Nakonec těsto vyndáme na vál a ještě trochu zpracujeme ručně. Zabalíme ho do folie a necháme minimálně 12 hodin odležet v lednici.

Na pomoučněném válu vyválíme placku cca 5 mm silnou a vykrajujeme perníčky, které pečeme při 190°C asi 7-10 minut v závislosti na velikosti perníčků. Po vytažení plechu z trouby ihned potíráme rozkvedlaným vajíčkem.

Citronové dortičky
150g hl.mouky
140gcukru m.
100g bram.škrobu
1 žloutek
citronová kůra a pasta
Zpracujeme těsto necháme v chladu odpočinuot.Těsto pak rozválet a vykrojit kolečka-pěčeme při 170°C

Citronový krém-150g salka+150g utřeného másla +citron.pastu nebo šťávu,vše našleháme a vychladlé  kolečka spojíme  citronovým krémem.Máčíme v bílé polevě

Kokosové strojkové cukroví

350g hl.mouky
250g tuku
100gcukru m.
120g kokosu
1 žloutek
Ze surovin zpraculeme těsto,neháme v chladu odpočinout.Strojkem s nástavcem tvoříme různé tvary ,upečeme a obalíme   v m. cukru /.

Košíčky Tofifé
Z lineckého světlého těsta upečeme ve formičkách košíčky.
Náplň karamel-1šálek cukru krupice necháme zkaramelizovat do zlatava-přidáme 1/2  33% šlehačky a 6 lžic másla-povařit ,až se vše spojí do hladkého krému.Vlažným karamelem plníme košíčky,vložíme opražený lískový oříšek  Polijeme tmavou čokoládou.

Košíčky Bounty
Z kakaového lineckého těsta upečeme košíčky.
Náplň- 100ml šlehačka ohřát,přidat 40g másla 1 lžíci dět.krupičky-50g cukru m-60gkokosu
Vše za stálého míchání povaříme na kaši.Na dno košíčku dáme rožpuštěnou čokoládu s kapkou oleje a naplníme kokosovou náplní.Polijeme tm. čokládou

Kokosové smetanové rohlíčky
250gtuku-100g cukru m.-100g kokosu-450g poloh.mouky 1/4práš.d.peč-1 žloutek -250ml  33% šlehačky
Vypracujeme těsto,necháme v chladu odpočinout.Pak z těsta tvarujeme rohlíčky a upečeme-teplé obalíme v mouč. cukru ,nakonec můžeme konce máčet do tm.čokolády