Jitka Holíková
Pistáciové hvězdičky
Suroviny:
- 50 g cukru moučky
- 50 g kukuřičného škrobu
- 175 g hladké nebo celozrnné mouky
- 10 dkg másla
- 1 vanilkový cukr
- 1 malé vejce
- špetku soli
Náplň:
- 3 polévkové lžíce rybízové zavařeniny
- 1 lžíce rumu
K dozdobení: Čokoládu, marcipán, nesolené loupané pistáciové oříšky.
Pracovní postup:
Smícháme mouku škrob, cukrem a solí. Vypracujeme těsto a necháme ho 1 hodinu odpočinout, pak vyválíme těsto na 2-3 mm silný plát, vykrájíme stejný počet velkých a malých hvězdiček. Pečeme při 190 °C odděleně malé 7-8 minut a velké 12 minut.
Svaříme rum se zavařeninou. Vyválíme na vále posypaném práškovým cukrem marcipánové hvězdičky a ty slepíme s většími hvězdičkami.
Pak je polijeme čokoládou a na ně nalepíme menší hvězdičky a ještě jednou polijeme čokoládou a posypeme oříšky.