dezert POZDRAV Z PROVENCE

Já soutěž pojala spíše do dortové podoby, protože to máme nejraději.
 
dezert POZDRAV Z PROVENCE
 
Recept:
 
korpus (24cm forma)
6 vajec, 240g cukr, 6 lžic olej, 240g hladká mouka.
z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, po lžičkách přidáváme olej a potom žloutky.
Pečeme cca 40 minut na 180°C.
 
krém:
500g mascarpone, 4 šlehačky (po 250ti mililitrech), 4 ztužovače,
cukr podle chuti. Vše jen ušleháme dohromady a necháme vychladit.
 
Korpus nadvakrát prořízneme, plníme krémem a můžeme přidat letní ovoce (já konkrétně používám jen jahody).
Krémem obmažeme dort dokola a zdobíme dle libosti a vkusu, můžeme posypat strouhaným kokosem. Já miluji čerstvé květiny, makronky a sněhové pusinky, tak proto jsem volila takovou dekoraci.
 
Dort je jednoduchý, nadýchaný, voňavý a díky krému vláčný a osvěžující.
 
Recept od Kateřiny Opletalové :
"Já soutěž pojala spíše do dortové podoby, protože to máme nejraději."

Přeji dobrou chuť :)