Kávové štafetky

KÁVOVÉ ŠTAFETKY:

Suroviny:

Upečeme si tři pláty:

260g cukr krupice

12 bílků

120g hladké mouky

120g vlašských ořechů

 

Cukr s bílky si vyšleháme do pevné konzistence.

 

Ručně vmícháme mouku a ořechy, rozdělíme na tři plechy vyložené pečícím papírem, pocukrujeme moučkovým cukrem a dáme péct.

Hlídáme, abychom je nevysušili. Sloupneme a necháme zcela vychladnout.

 

Krém:

80g másla

80g hladké mouky

100g moučkového cukru

250ml uvařené silné kávy

150g másla

40g moučkového cukru

Na krém si v hrnci rozpustíme 50g másla a necháme vychladnout.

Přidáme mouku a 100g cukru, vrátíme na sporák a mícháme až se vše spojí.

Zaliji uvařenou kávou a mícháme do husté kaše.

Necháme vychladnout.

 

150g másla a 40g moučkového cukru ušleháme do pěny, po lžících zašleháme kávovou kaši, krém krásně při šlehání nabude.

 

Na první plát dáme polovinu krému, přikryjeme druhým plátem a namažeme druhý díl krému, přikryjeme třetím plátem, necháme vychladit v ledničce.

Já krám na řezy o velikosti 3,5x5 cm a šikmo máčíme v čokoládě.

Na obrázku jsou řezy polité čokoládou a zdobené čokotransferem. (transfer folie)

 

TRANSFER FOLIE:

Ráda používám transfer folie.

Rozehřeji si ve vodní lázní 200g tmavé čokolády, teplou jí naliji a rozetřu na štafetky, přitisknu folii tou potištěnou stranou, uhladím a nechám zatuhnout v ledničce, pak sloupnu a řezy si nakrájím na malé kostičky.