Kokosová kolečka

KOKOSOVÁ KOLEČKA:

Suroviny:
200 g hladké mouky

100 g moučkového cukru

150 g másla

1 vejce

2 lžíce kakaa

1 vanilkový cukr

Postup: mouku smícháme s cukrem i vanilkovým a kakaem, nakrájeným máslem, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vyválíme na tenký plát a formičkou vykrajujeme srdíčka. Klademe je na vymazaný plech a upečeme v troubě dorůžova. Vychladlá srdíčka slepujeme kokosovým krémem

Kokosový krém: vaříme 1 a půl dl mléka s 80 g moučkového cukru a 80 g strouhaného kokosu dohusta a necháme mírně prochladnout. Vmícháme 80 g drcených dětských piškotů, 1 lžíci rumu a do pěny utřených 100 g másla. Slepovaná srdíčka namáčíme do čokoládové polevyu a posypeme strouhaným kokosem.