Kokosová kolečka
KOKOSOVÁ KOLEČKA:
Suroviny:
200 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
150 g másla
1 vejce
2 lžíce kakaa
1 vanilkový cukr
Postup: mouku smícháme s cukrem i vanilkovým a kakaem, nakrájeným máslem, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vyválíme na tenký plát a formičkou vykrajujeme srdíčka. Klademe je na vymazaný plech a upečeme v troubě dorůžova. Vychladlá srdíčka slepujeme kokosovým krémem
Kokosový krém: vaříme 1 a půl dl mléka s 80 g moučkového cukru a 80 g strouhaného kokosu dohusta a necháme mírně prochladnout. Vmícháme 80 g drcených dětských piškotů, 1 lžíci rumu a do pěny utřených 100 g másla. Slepovaná srdíčka namáčíme do čokoládové polevyu a posypeme strouhaným kokosem.