Krém z Mascarpone a tvarohu

Krém mascarpone s tvarohem a smetanou

Krém vhodný pro  ovocné  dorty

Suroviny:

  • 1 mascarpone
  • 1 kysaná smetana
  • 1 smetana na šlehání 33%
  • 1 polotučný tvaroh
  • 1 smeta-fix ztužovač
  • 120g cukr moučka (dle chuti)
  • 1 vanilkový cukr
  • 500g velkých jahod

Postup

Do velké šlehací mísy si dáme všechny suroviny mimo jahod. Všechno vyšleháme. Jen si dáváme pozor na přešlehání, aby se nám smetana nesrazila. Množství je vhodné na dort o průměru cca 25 cm, 3x prokrojený.  Mascarpone a smetanu na šlehání to je základní recept na mascarpone. Jahody umyjeme a nakrájíme na stejně silné plátky. Prokrojený dort plníme a to tak, že si z vyšlehaného a trošku oslazeného másla ve zdobičce uděláme po okrajích máslové mantinely. Korpus provlhčíme nějakou ovocnou šťávou s rumíkem nebo bez. Plníme krémem a klademe plátky jahod. Přiložíme další korpus a pokračujeme stejným způsobem. Pak obmažeme celý dort zbytkem másla a necháme do druhého dne vychladit.

Tento krém nepatří pod potahovou hmotu.