Lenka Ryšlinková

Pařížské rohlíčky (co se vždycky povedou)

2 celá vejce šleháme s 270 g cukru, přidáme 200 g mletých ořechů a 80 g strouhanky. Vypracujeme tvárnou hmotu, ze které děláme rovnoměrné válečky, ty nakrájíme na stejné dílky, z každého uděláme kuličku a z ní následně vyválíme a vytvarujeme rohlíček. Ukládáme na plech na pečicí papír, pečeme pomalu na cca 100°C.

Krém: 2 vrchovaté lžíce kakaa, 3 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce studeného mléka, 4 žloutky ušlehat v páře, po vychlazení vyšlehat s 300 g másla. Můžeme přidat pár kapek likéru Amaretto...Krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a spirálovitě nastříkáme na rohlíček (vyjdou nám zhruba tři otočky, každá se lehce překrývá s následující).

Poleva: 200 g čokolády na vaření, 140 g ztuženého tuku Omega, 10 lžic horké vody opatrně rozpustit nad parou. Vychlazené rohlíčky s krémem do ní namáčíme, krouživými pohyby oklepeme přebytečnou polevu a rychle otočíme na podložku, na které dáme rohlíčky vychladit.