Letní dezert

Letní dezert
Připravíme si skleněné pohárky nebo plastové kelímky. Vyšleháme puding "Ole vanilkový za studena" s mlékem dle návodu na obalu. Nachystáme si zakysanou smetanu, 

dále rozpuštěnou čokoládu ( v mikrovlnce nebo ve vodní lázni, mléčnou nebo hořkou dle chuti) a višně amarena ( návod viz níže).
Do připravených kelímků vrstvíme pudingový krém, zakysanou smetanu, čokoládu a  vychlazené višně.
Dezert vložíme na dvě až tři hodiny do lednice a můžeme podávat. 

Višně AMARENA
500g vypeckovaných višní
120g cukru krystal
1 lžička limetkové šťávy
30 ml likéru Amareto nebo mandlová tersť
1 lžička vanilkového aroma Višně dáme do hrnce, přisypeme cukr. Za stálého míchání při střední teplotě necháme cukr rozpustit. Vaříme asi 10 minut a občas promícháme. Pak do hrnce přidáme limetkovou šťávu, mandlový likér a vanilkové aroma. Zavařeninu lijeme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a ihned uzavřeme.

Recept do soutěže nám poslala Jana Souralová