Likérové špičky

Likérové špičky patří v cukrárnách mezi nejprodávanější zákusky.

Můžete si je připravit velmi snadno, díky směsím, které nabízíme.
Kromě surovin, které jsou k výrobě třeba, prodáváme také kovové likérové špičky,
bez kterých byste tyto zákusky nevyrobili.

1. Směs na Buflery = Piškot světlý

Postup:
- 450 - 500 g vody 25 °C
- 1000 g směsi Bufler
Vše šleháme při nejvyšší rychlosti 5 minut.
Na plech stříkáme malé kopečky. Pečeme 15 - 20 minut při 200 °C.

Vychladlé buflery potřeme čokoládou.

2. Bolero instant

- 500 g Bolera
- 250 g převařené vody o teplotě 50°C
- 600 g tuku.
Postup: smícháme vodu se směsí a necháme 5 minut odstát.
Do hmoty přidáme tuk o teplotě 20°C a vyšleháme do hladké konzistence.

Čokoládový krém dáme do pytlíku s likérovou špičkou a stříkáme na buflery.

Likérová špička je dvouplášťová - Její okraj je hladký,
střed je z části zakrytý kruhovým terčíkem. Jedno z ramen je zároveň duté
- tím vzniký dutý prostor.
Bez něj by nešla krémová hmota tvarovat do podoby dutého komínku.

3. Topmix

- 800 g směsi TOPMIX
- 400 g cukru moučka
- 660 g převařené vody.
Postup:
Vše lehce zamícháme metličkou, ale nešleháme.
Dle potřeby můžeme přidat ještě trochu vody.

Středy špiček vyplníme touto náplní. Vrch uzavřeme stříknutím čokoládového krému.
Dáme vychladit a celé špičky namáčíme do čokoládové polevy.

Přejeme dobrou chuť ! smiley

Postup:

1. Základ špiček: upečeme piškoty - buflery a potřeme je rozehřátou čokoládou,
aby nenasávaly vnitřní likérovou náplň. (jinak by zvhlhly a nebylo by to ono).

2. Na piškoty (buflery) vytlačíme likérovou špičkou ze sáčku duté špičky.
Tahem kolmo vzhůru vytvoříte komínky.

3. Středně hustou likérovou hmotu Topmix naplňte do (trezírovacího) sáčku
a s jeho pomocí špičky až po okraj naplňte.

4. Část základního krému (Topmix) naplňte do dalšího sáčku opatřeného klasickou zdobící špičkou
a naplněné špičky uzavřete malými pusinkami.

5. Poslení krok = namáčení v polevové čokoládě