Likérové špičky

Likérové špičky patří v cukrárnách mezi nejprodávanější zákusky.

Můžete si je  připravit velmi sbadno  sami, díky směsím, které nabízíme. Kromě surovin, které jsou k výrobě třeba, prodáváme také kovové likérové špičky, bez kterých byste tyto zákusky nevyrobili.

1. Směs na Buflery

450 - 500 g vody 25 °C a 1000 g směsi Bufler - šleháme při nejvyšší rychlosti 5 minut. Na plech stříkáme malé kopečky. Pečeme 15 - 20 minut při 200 °C.

Vychladlé buflery potřeme čokoládou.

2. Bolero instant

500 g Bolera, 250 g převařené vody o teplotě 50 °C, 600 g tuku.
Postup: smícháme vodu se směsí a necháme 5 minut odstát. Do hmoty přidáme tuk o teplotě 20 °C a vyšleháme do hladké konzistence.

Čokoládový krém dáme do pytlíku s likérovou špičkou a stříkáme na buflery.

Likérová špička je dvouplášťová - Její okraj je hladký,  střed je zčásti zakrytý kruhovým terčíkem. Jedno z ramen je zároveň duté - tím vzniký dutý prostor. Bez něj by nešla krémová hmota tvarovat do podoby dutého komínku.

3. Topmix

800 g směsi TOPMIX, 400 g cukru moučka, 660 g převařené vody. Vše lehce zamícháme metličkou, ale nešleháme. Dle potřeby můžeme přidat ještě trochu vody.

Středy špiček vyplníme touto náplní. Vrch uzavřeme stříknutím čokoládového krému.
Dáme vychladit a celé špičky namáčíme do čokoládové polevy.

Přejeme dobrou chuť !!!

Bufler komplet piškot na likérové špičky 0,5kg

Základ špiček: upečeme piškoty - buflery a potřeme je rozehřátou čokoládou, aby nenasávaly vnitřní likérovou náplň. (jinak by zvhlhly a nebylo by to ono)

Na piškoty (buflery )  vytlačujeme likérovou špičkou ze sáčku duté špičky. Tahem kolmo vzhůru vytvoříte kominky

Středně  hustou likérovou hmotu naplňte do (trezírovacího) sáčku  a s jeho pomocí špičky až po okraj naplňte

Část základního krému (Topmix) naplňte do dalšího sáčku opatřeného klasickou zdobičkou a naplněné špičky uzavřete malými pusinkami