Mandarinkové řezy

Těsto:

5 celých vajec a 250 g mletého cukru šleháme metlou při nejvyšších otáčkách tak dlouho,  až je hmota tuhá - vyzkoušíme  prstem... v dobře vyšlehané hmotě musí zůstat chvilku rýha. Snižte šlehání na 1. stupeň a přidejte postupně  250 g polohrubé mouky. Hotovou hmotu rozetřete na plech s pečícím papírem.

Pečeme při teplotě 180°C do růžova. 

Dohotovení: 

Vychladlý piškot na několika místech propíchneme vidličkou a pokapeme nálevem (cukr+rum+voda), potřeme marmeládou a rozetřeme mandarinkový krém. Na povrch rozetřeme zrcadlovou polevu MORROR libovolné příchuti.  Dozdobíme šlehačkou.

Mandarinkový krém 

125 ml nálevu z mandarinkového kompotu vlijeme do mísy, vsypeme 125g ztužovače Zeesan  metličkou důkladně šleháme. 

Samostatně ušleháme 500 ml šlehačky 33% - ušleháme do tuha, přidáme 200 ml zakysané smetany. Vmícháme připravený ztužovač a nakonec celé mandarinky z kompotu. Ihned rozetřeme na piškot a necháme 1 hodinu stabilizovat v lednici.

Klik