Marcipánové kostičky v bílé čokoládě

MARCIPÁNOVÉ KOSTIČKY V BÍLÉ ČOKOLÁDĚ:

ČOKOLÁDOVÁ VRSTVA:

80g moučkového cukru

100g hořké čokolády

100g másla

1 vanilkový cukr

50g mletých piškotů

6 lžic rumu

500g marcipánu

200g bílé čokolády

50g rostlinného oleje

Postup:

Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu, máslo, oba cukry, promícháme a odložíme stranou.

Přidáme piškoty a rum, necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Marcipán si rozválíme na slabý plát, rozdělíme na dva stejné obdelníkové díly.

Na tác si dáme potravinářskou folii, na ní přenesu první marcipánový plát, na něj rovnoměrně uhladím čokoládovou nádivku.

Přitisknu druhý marcipánový plát, uhladím do roviny a dám ztuhnout do ledničky.

Druhý den plát otočím, nakrájím na stejné kostičky. Každou kostičku namočím do bílé čokolády (rozpustím si jí ve vodní lázni s olejem) a posypu sekanými pistáciemi.

Uchováváme v chladu ♥