Marta Hadámková
Perníčky
Suroviny:
400 g hladké mouky
140 g cukr moučka
40 g másla
2 vejce
2 lžíce dobrého tekutého medu
1 lžičku jedlé sody
1 lžičku perníkového koření
Ze všech surovin vypracujte těsto. Musí být měkké a pružné jako plastelina. Zabalte do mikrotenového sáčku a nechejte v lednici alespoň přes noc uležet.
Odleželé těsto vyválej na vále na tloušťku asi 0,5 cm a vykrajujte tvary. Klademe na plech s pečícím papírem.
Pečeme při teplotě 170°C, cca 6-8 minut i více, podle velikosti tvarů.
Pokud je chcete mít tmavší, přidejte lžíci kakaa.
Zdobím bílou polevou, a to na jeden bílek 150-180 g cukru dle velikosti bílku. Utřu ručně a maluji a maluji. Letos jsem zdobila perníčky královskou glazurou a co dodat ? Jsem nadmíru spokojená.