Marta Hadámková

Perníčky

 
Suroviny:

400 g hladké mouky 
140 g cukr moučka 
40 g másla 
2 vejce 
2 lžíce dobrého tekutého medu 
1 lžičku jedlé sody 
1 lžičku perníkového koření 

Ze všech surovin vypracujte těsto. Musí být měkké a pružné jako plastelina. Zabalte do mikrotenového sáčku a nechejte v lednici alespoň přes noc uležet. 


Odleželé těsto vyválej na vále na tloušťku asi 0,5 cm a vykrajujte tvary. Klademe na plech s pečícím papírem.

Pečeme při teplotě 170°C, cca  6-8 minut i více, podle velikosti tvarů. 
Pokud je chcete mít tmavší, přidejte  lžíci kakaa.

Zdobím bílou polevou, a to na jeden bílek 150-180 g cukru dle velikosti bílku. Utřu ručně a maluji a maluji. Letos jsem zdobila perníčky královskou glazurou a co dodat ? Jsem nadmíru spokojená.