Medové kornoutky

MEDOVÉ KORNOUTKY   

Suroviny:

250 g hladké mouky

100 g mletého cukru

1 pol. lžíce mléka

150 g medu

2 žloutky

trocha sody.

Postup: Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme kolečka. klademe na plech a pečeme při teplotě 200°C,  ihned po vytažení z trouby stáčíme pomocí kužele do kornoutků.  Okraje máčíme do čokolády a plníme krémem - nejlépe salkovým. Kornoutky po naplnění krémem krásně zvláční. Naše rada: na plech dávejte max 10 kusů, aby se kornoutky mohly stáčet ještě za tepla -po vychladnutí totiž ztuhnou.

Krém ze salka
Jedno Salko, jedno máslo, rum dle chuti.

Postup:  Plechovku se salkem vaříme ponořené ve vodě 90 minut. Necháme úplně vychladnout, nejlépe do druhého dne. Ušleháme máslo a po lžících zašleháváme zkaramelizované mléko.

Chceme -li krém méně karamelový, dáme více másla - může být 2 masla na 1 salko

Náš tip: můžeme také použít  Toffe dor Caramel.

Je to hotový karamelový krém, nemusíte tedy vařit salko. Chutná přímo skvěle a usnadní Vám zdlouhavé vaření salka.

Dřevěný kužílek na stáčení kornoutků naleznete ZDE:

Trubičky na stáčení kornoutků naleznete ZDE: