Medové kornoutky
MEDOVÉ KORNOUTKY
Suroviny:
250 g hladké mouky
100 g mletého cukru
1 pol. lžíce mléka
150 g medu
2 žloutky
trocha sody.
Postup: Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme kolečka. klademe na plech a pečeme při teplotě 200°C, ihned po vytažení z trouby stáčíme pomocí kužele do kornoutků. Okraje máčíme do čokolády a plníme krémem - nejlépe salkovým. Kornoutky po naplnění krémem krásně zvláční. Naše rada: na plech dávejte max 10 kusů, aby se kornoutky mohly stáčet ještě za tepla -po vychladnutí totiž ztuhnou.
Krém ze salka
Jedno Salko, jedno máslo, rum dle chuti.
Postup: Plechovku se salkem vaříme ponořené ve vodě 90 minut. Necháme úplně vychladnout, nejlépe do druhého dne. Ušleháme máslo a po lžících zašleháváme zkaramelizované mléko.
Chceme -li krém méně karamelový, dáme více másla - může být 2 masla na 1 salko
Náš tip: můžeme také použít Toffe dor Caramel.
Je to hotový karamelový krém, nemusíte tedy vařit salko. Chutná přímo skvěle a usnadní Vám zdlouhavé vaření salka.
Dřevěný kužílek na stáčení kornoutků naleznete ZDE:
Trubičky na stáčení kornoutků naleznete ZDE: