Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

SUROVINY:

  • 2 vejce
  • 1 lžička sody
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 140g cukr moučka
  • 100g tuk na pečení
  • 2 lžíce medu
  • 400g hladké mouky

POSTUP:

Cukr utřeme se 2 vejci a změklým tukem na pečení, poté přidáme med a koření. Do této směsy vmícháme mouku se sodou. Medu nedáváme víc, perníčky by poté byly tvrdé!

Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odpočinout v lednici.

Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme libovolné perníčkové tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.

Nakonec zdobíme podle vlastní fantazie.