Měkké medové perníčky
Měkké medové perníčky
SUROVINY:
- 2 vejce
- 1 lžička sody
- 2 lžičky perníkového koření
- 140g cukr moučka
- 100g tuk na pečení
- 2 lžíce medu
- 400g hladké mouky
POSTUP:
Cukr utřeme se 2 vejci a změklým tukem na pečení, poté přidáme med a koření. Do této směsy vmícháme mouku se sodou. Medu nedáváme víc, perníčky by poté byly tvrdé!
Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odpočinout v lednici.
Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme libovolné perníčkové tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.
Nakonec zdobíme podle vlastní fantazie.