Meruňková bábovka

Meruňková bábovka s podmáslím

Suroviny

160 g polohrubé mouky(nebo špaldové mouky)

80 g třtinového cukru (nebo stevie pro diabetiky)

2 vejce

1 lžička jedlé sody

180 ml podmáslí

60 ml oleje

8 rozpůlených meruněk

1 lžička kokosu

2 lžičky hladké mouky na poprášení meruněk

Postup:

Všechny sypké suroviny smícháme. K sypkým surovinám přilijeme vše tekuté (ušlehaná vejce s olejem a podmáslím). Umícháme a nalijeme jednu třetinu těsta do bábovkové formy. Těsto poklademe půlkami meruněk, poprášených moukou. Na meruňky opět nalijeme těsto a poklademe půlkami meruněk. Na meruňky nalijeme zbylé těsto. Formu vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 170 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme špejlí. Necháme chladnout na mřížce.

Recept do soutěže nám poslala Jana Bartasová