Meruňková bábovka
Meruňková bábovka s podmáslím
Suroviny
160 g polohrubé mouky(nebo špaldové mouky)
80 g třtinového cukru (nebo stevie pro diabetiky)
2 vejce
1 lžička jedlé sody
180 ml podmáslí
60 ml oleje
8 rozpůlených meruněk
1 lžička kokosu
2 lžičky hladké mouky na poprášení meruněk
Postup:
Všechny sypké suroviny smícháme. K sypkým surovinám přilijeme vše tekuté (ušlehaná vejce s olejem a podmáslím). Umícháme a nalijeme jednu třetinu těsta do bábovkové formy. Těsto poklademe půlkami meruněk, poprášených moukou. Na meruňky opět nalijeme těsto a poklademe půlkami meruněk. Na meruňky nalijeme zbylé těsto. Formu vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 170 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme špejlí. Necháme chladnout na mřížce.
Recept do soutěže nám poslala Jana Bartasová