Mocca oválky

Mocca oválky

Suroviny:

70 g mletého cukru

140 g tuku-stella

210 g hladké mouky

50 g mletých oříšků

20 g mleté zrnkové kávy

Postup: všechny suroviny zpracujeme v tuhé těsto, které necháme zaležet v lednici min. 1 hodinu.

Těsto rozválíme a vykrajujeme vroubkovanou formičkou oválky,

klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Po upečení slepujeme kávovým krémem vždy dva oválky k sobě. Povrch potíráme kávovou polevou.

Kávový krém:  130 g másla, 150 g mletého cukru, 1,25 dcl silné černé kávy, 1 lžíce hrubé mouky.

Vychladlou černou kávu rozmícháme s moukou a uvaříme v hustou kaši. Samostatně vyšleháme máslo s cukrem a a vychladlou kaši po troškách  zašleháváme.

Kávová poleva: 240 g mletáho cukru, 3 lžíce silné černé kávy

Umícháme vařečkou takovou konzistenci,aby se poleva dala nožem roztírat a nestékala. nakonec napíšeme čokoládovou polevou  M .