Mozartovy kuličky - rychlé

Mozartovy koule - rychlé

Na tyto kuličky používám již hotový pravý  marcipán (výrobce Zeelandia). Je vynikající, dobře se s ním pracuje a při dnešní ceně mandlí je to i výhodnější.

Postup: 1 kg marcipánu rozdělíme na 3 části. Jeden odložíme stranou, do druhého přidám 2 lžíce kakaa - důkladně prohnětemme, aby se kakao spojilo s marcipánem. Do třetí části marcipánu přidáme 100 g mletých pistácií a malou lžíci šťávy z citronu - důkladně prohněteme a by se všecny suroviny spojily. Pokud nebudete mít pravé pistácie, můžete použít pistáciovou pastu .

Nejdříve použijeme pistáciovou část: vytvoříme kuličky. Abychom měli všechny kuličky stejně veliké, postupujeme takto: hmotu zpracujeme na silnější váleček, nožem nakrájíme kolečka, která vytvarujeme do kuličky.

Dále použijeme kakaovou část marcipánu. Hmotu rozválíme na tloušťku cca 4 mm, hladkou formičkou vykrojíme kolečka, do kterého zabalíme připravenou pistáciovou kuličku.

Jako poslední použijeme základní, neobarvenou část marcipánu a také rozválíme a vykrajujeme kolečka, do kterého také zabalíme kuličku.

Nakonec kuličky namočíme do čokoládové polevy, (používám polevu Master Martini nebo Nobel) kterou jsme rozehřáli  ve vodní  lázni. Podrobný návod na rozpouštění polevy je uveden ZDE:

Hotové Mozartovy koule vložíme do papírového košíčku. Může ještě dále zdobit. Např. můžeme posypat cukrovými krystalky, pokapat čokoládou nebo pro vánoční cukroví přilepíme na kuličku vločku nebo hvězdičku.