Návod na Čokotransfer

Chocotransfer - jedná se o techniku zdobení za použití čokolády. Touto technikou se přenáší vzor z folie - čokotransferu,  na čokoládu.

Vzor je vytvořen z  kakaového  másla, který se vlivem tepla čokolády přenáší na povrch čokolády. 

 Z plátu se pak vykrajují tvary na ozdobu dortů, pohárů či dezertů. Můžete také z fólie nastřihat  pruhy a z těch vytvarovat mašli, ruličky a pod.

 Návod na zdobení dortu

1. Připravíme si čokotransfer a kvalitní čokoládu. Nejlépe NIVES nebo pravou čokoládu.

2. Při teplotě 27 - 30°C  rozetřeme čokoládu na čokotransfer

3. Čokotransfer s rozetřenou čokoládou podeberte dlouhou špachtlí a ihned nadzvedněte z pracovní plochy .

4. Přiložte na obvod dortu.

5. Dort vložte do lednice a nechejte čokoládu důkladně zatuhnout. Minimálně 20 minut.

6. Je-li čokoláda dobře ztuhlá, jde sloupnout snadno.

7. Dort dozdobte dle vlastní fantazie