Ořechové trubičky

 

Ořechové trubičky

Suroviny:
Na těsto:
350 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
200 g tuku nebo másla
1 vejce
70 g mletých ořechů
1 lžíci kakaa
1 lžíci rumu
Na dokončení:
• máslový krém
• čokoládovou polevu

Postup: Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.
Vyválíme a rádýlkem nakrájíme obdélníčky, které navíjíme na kovové trubičky, lehce potřené
tukem. Velikost si určíme sami podle toho, jak máme velké kovové trubičky. Spoje dobře přitiskneme.
Dáme na plech s pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Sundáme z kovových trubiček a konce namáčíme do čokoládové polevy. Klademe na mřížku
a necháme okapat a ztuhnout. Poté plníme připraveným
máslovým krémem.

Budeme potřebovat:
Trubičky rovné, malé          MASTER MARTINI - poleva hořká  20 kg