Osmičkové řezy

Osmičkové řezy

Recept na "OSMIČKOVÉ ŘEZY" ze srazu v Kunčicích.

Korpus

8 bílků , 8 polévkových lžic ml.cukru, 8 polévkových lžic polohrubé  mouky

Postup: z bílků ušleháme sníh a postupně vešleháváme mletý cukr. Poté lehce vmícháme mouku.

Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme do růžova při teplotě 180°C.

Vychladlý korpus špejlí místy propícháme a lžící budeme polévat směsí. (7ml voy a 3ml rumu).

Na takto připravený korpus přidáváme krémové vrstvy.

Krém

Nejdříve připravíme žloutkovo pudinkovou hmotu:

1l mléka, 3 vanilkové pudinky, 8 žloutků -

Dobře rozšleháme žloutky s pudinkem ve studeném mléce a uvaříme. Uvařené odstavíme a vmícháme 8 lžic krystalového cukru, dobře promícháme a necháme vychladnout.

Samostatně vyšleháme 370g másla, lžíci cukru, lžíci rumu - vyšlehat. Poté postupně vešleháváme vychladlou žloutkovo-pudinkovou náplň. Hotový krém rozdělíme na dvě části.  Do jedné části vešleháme 2 lžíce prosátého kakaa, druhou část necháme světlou.

Příprava rostlinné šlehačky: vychlazenou rostlinnou šlehačky vyšleháme pří nejvyšších otáčkách do husté hmoty.

Zda použíjete slazenou nebo neslazenou, záleží na chuti každého. Já dávám přednost neslazené.

Výběr rostlinných šlehaček naleznete ZDE: http://www.dekordort.cz/category/suroviny-a-dekorace-jedle/rostlinne-slehacky/192

Dohotovení:

Na připravený korpus rozetřeme :

-světlý krém

-tmavý krém

-ušlehanou rostlinnou šlehačku

-povrch poprášíme kakaem přes jemné sítko

Necháme ztuhnout v lednici. Vychlazemé krájíme na kostky.