Osmičkové řezy
Osmičkové řezy
Recept na "OSMIČKOVÉ ŘEZY" ze srazu v Kunčicích.
Korpus
8 bílků , 8 polévkových lžic ml.cukru, 8 polévkových lžic polohrubé mouky
Postup: z bílků ušleháme sníh a postupně vešleháváme mletý cukr. Poté lehce vmícháme mouku.
Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme do růžova při teplotě 180°C.
Vychladlý korpus špejlí místy propícháme a lžící budeme polévat směsí. (7ml voy a 3ml rumu).
Na takto připravený korpus přidáváme krémové vrstvy.
Krém
Nejdříve připravíme žloutkovo pudinkovou hmotu:
1l mléka, 3 vanilkové pudinky, 8 žloutků -
Dobře rozšleháme žloutky s pudinkem ve studeném mléce a uvaříme. Uvařené odstavíme a vmícháme 8 lžic krystalového cukru, dobře promícháme a necháme vychladnout.
Samostatně vyšleháme 370g másla, lžíci cukru, lžíci rumu - vyšlehat. Poté postupně vešleháváme vychladlou žloutkovo-pudinkovou náplň. Hotový krém rozdělíme na dvě části. Do jedné části vešleháme 2 lžíce prosátého kakaa, druhou část necháme světlou.
Příprava rostlinné šlehačky: vychlazenou rostlinnou šlehačky vyšleháme pří nejvyšších otáčkách do husté hmoty.
Zda použíjete slazenou nebo neslazenou, záleží na chuti každého. Já dávám přednost neslazené.
Výběr rostlinných šlehaček naleznete ZDE: http://www.dekordort.cz/category/suroviny-a-dekorace-jedle/rostlinne-slehacky/192
Dohotovení:
Na připravený korpus rozetřeme :
-světlý krém
-tmavý krém
-ušlehanou rostlinnou šlehačku
-povrch poprášíme kakaem přes jemné sítko
Necháme ztuhnout v lednici. Vychlazemé krájíme na kostky.