Panna Cotta
JAHODOVÁ PANNA COTTA:
Ingredience:
500ml šlehačky 33%
50g cukr krupice
2 lžičky želatiny Dr. Oetker
vanilkový sirup (nebo vyškrábaná džeň z vanilkového lusku)
Jahodový přeliv:
200g jahod
50g cukr
100ml vody
1 lžička želatiny Dr. Oetker
Želatinu si necháme nabobtnat ve 4 lžíčkách vody, asi 10 minut.
Do rendlíku si dáme smetanu, cukr a sirup, ohřejeme - nesmí se vařit a vmícháme nabobtnalou želatinu.
Směs nalijeme do připravených mističek a dáme do druhého dne ztuhnout do ledničky.
Rozmixujeme jahody, dáme je do hrnečku, přidáme vodu, cukr dáme provařit, do teplé směsy dáme nabobtnalou želatinu (1 lžička želatiny + 2 lžičky vody).
Necháme schladnout na pokojovou teplotu a nalijeme na smetanovou směs z ledničky.
Dáme opět vychladit, ozdobíme a můžeme si pochutnávat.
Recept do soutěže nám poslala Monika Hodanová