Panna Cotta

 JAHODOVÁ PANNA COTTA:

 

Ingredience:

500ml šlehačky 33%

50g cukr krupice

2 lžičky želatiny Dr. Oetker

vanilkový sirup (nebo vyškrábaná džeň z vanilkového lusku)

 

Jahodový přeliv:

200g jahod

50g cukr

100ml vody

1 lžička želatiny Dr. Oetker

 

Želatinu si necháme nabobtnat ve 4 lžíčkách vody, asi 10 minut.

Do rendlíku si dáme smetanu, cukr a sirup, ohřejeme - nesmí se vařit a vmícháme nabobtnalou želatinu.

Směs nalijeme do připravených mističek a dáme do druhého dne ztuhnout do ledničky.

 

Rozmixujeme jahody, dáme je do hrnečku, přidáme vodu, cukr dáme provařit, do teplé směsy dáme nabobtnalou želatinu (1 lžička želatiny + 2 lžičky vody).

Necháme schladnout na pokojovou teplotu a nalijeme na smetanovou směs z ledničky.

Dáme opět vychladit, ozdobíme a můžeme si pochutnávat.

Recept do soutěže nám poslala Monika Hodanová