Piškotový dort

Výborný piškotový dort:

Suroviny: 5 vajec, 300 g mletého cukru, 10 lžic horké vody, 300 g polohrubé mouky, třetina sáčku prášku do pečiva.

Postup: bílky oddělíme od žloutků - bílky odložíme stranou, do šlehače dáme žloutky, na ně nasypeme mletý cukr, polijeme 5 lžícemi horké vody a šleháme. Po chvíli přidáme dalších 5 lžic horké vody a šleháme tak dlouho, až se vše vyšlehá (do pěny). 

Samostatně vyšleháme z bílků pevný sníh.

Do mouky zamícháme kypřící prášek a lehce vmícháme  do ušlehané pěny - střidavě s  bílkovým sněhem. Musíme míchat velmi zlehka - spíš masu "obracet" . Je to důležité proto, aby sníh zůstal nenarušený. Jen v tomto případě bude dortový korpus krásně nadýchnutý - mechový.

Z uvedeného receptu můžeme připravit též KAKAOVÝ KORPUS - část mouky můžeme nahradit  1 lžíci kvalitního kakaa. Stejným způsobem můžeme dát mleté ořechy - budeme mít ořechový korpus.

Tento korpus je velice lehký a hodně nabyde.