Polomáčené sušenky

POLOMÁČENÉ SUŠENKY:

 

Těsto:

 

100g změklého másla 

90g moučkového cukru 

2 žloutky

150g hladké mouky

půl prášku do pečiva

 

200g hořké čokolády

 

 

Změklé máslo vyšleháme s cukrem a žloutkem do pěny, přidáme mouku a kypřící prášek a vypracujeme těsto.

Zabalíme do folie a necháme jej půl hodiny odpočinout.

 

Do silikonovým formiček na pralinky vmáčkneme vždy těsto tak do poloviny.

Při teplotě 170 stupňů upečeme do zlatova.

 

Necháme vychladnout a vyklopíme z formiček ven.

Formičky umyjeme a usušíme.

 

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, lžičkou vkládáme do formiček čokoládu, asi do jedné třetiny, vtlačíme zpátky upečenou sušenku.

Až máme naplněné všechny formičky, celé vložíme na dvě hodiny do ledničky vychladit.

 

Vyklopíme a můžeme ochutnávat, uložíme do krabice a do chladu, aby čokoláda nezměkla.