Punčové řezy

Suroviny

1.plát:

5 vajec

100 g mletého cukru

100 g polohrubé mouky

2.plát:

5 vajec

100 g pískového cukru

100 g polohrubé mouky

špetka červené potravinářské barvy

Na potření:

rybízová marmeláda

a cukrový rozvar:

250 ml vody krátce povařit

s 350 g cukru

a pak podle chuti přidat asi 5 g kyseliny citronové

a rumové aroma

Poleva:

moučkový cukr

trochu teplé vody

trochu citrónové šťávy

Nebo také můžeme použít hotový fondán, který koupíte ZDE

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do husté, světlé pěny, lehce vmícháme mouku a těsto na 2. plát obarvíme barvou a na dvou pleších upečeme: péct asi na 180°C pár minut. Je třeba aby se v pláty nepřesušily

  2. Upečené pláty pak rozkrojíme na poloviny, příliš tuhou marmeládu rozšleháme s troškou vody. 1. světlý plát potřeme marmeládou, překryjeme růžovým plátem. Ten pomocí lžičky namočíme teplým rozvarem, potřeme marmeládou, přiložíme světlý plát.

  3. Namočíme rozvarem a potřeme marmeládou a přiložíme poslední plát. Mírně zatížíme a necháme 2-3 hodiny provlhnout. Pak potřeme polevou a po jejím mírném zaschnutí nakrájíme na řezy.