Renata Krejčová

 

Brtníčky

Kolečka: 25 dkg hladké mouky, 7 dkg cukru, 14 dkg tuku, 2 žloutky, 1 lžička mléka

Kokosky: 5 bílků, 30 dkg cukru, 1 kokos

Bílky šleháme v kotlíku nad párou, po troškách zašleháme sníh a velice zlehka vmícháme kokos.

Na kolečko uděláme kolečko čokoládovým krémem, doprostřed dáme rybízovou marmeládu a přilepíme kokosku. Necháme ztuhnout a podé máčíme v rozpuštěné čokoládě.

Ořechové trubičky s whisky krémem

180g hladké mouky, 70 g změklého másla, 60 g mletých oříšků, 50 g cukru, 1 vejce, špetka soli

Vypracujeme těsto, kterého necháme cca 2 hodiny odležet. Plechové trubičky potřeme tukem, pruhy těsta musí být o 1 cm užší než trubičky. Spoj potřeme rozšlehaným vejcem. Trubičky necháme v chladu 10 minut tuhnout, potřeme je celé rozšlehaným vejcem a obalíme v hrubších drcených oříšcích. Pečeme na papíře na 200 stupňů. Po 5-ti minutách snížíme na 160 a pečeme do růžova. Po vyndání z trouby ihned sundáme z trubiček.

Krém: 200g hořké čokolády smícháme s 200 g Nutelly a 0,3 dl whisky. Trubičky plníme ozdobnou špičkou.

Išelské dortíčky

20 dkg hladké mouky, 7 dkg moučkového cukru, 13 dkg tuku, 3 dkg mletých mandlí, 1 lžíce kakaa, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr

Těsto necháme ½ hodiny v chladu, válíme pře fólii plát 3-5mm, pečeme asi 8 minut. Lepíme krémem, potřeme čokoládou a zdobíme mandlí.

Ořechy (vymačkat do formiček)

21 dkg hladké mouky, 14 dkg tuku, 12 dkg cukru, 7 dkg ořechů, 1 vejce

Třené stříkané banánky

12 dkg tuku, 33 dkg hladké mouky, 10 dkg cukru, 1 žloutek, 1 lžíce vody

Sáčkem stříkáme na plech různé tvary.

Můžeme jen tak postříkat čokoládou, nebo slepit marmeládou a namáčet konce v čokoládě.

Křupavá kolečka s karamelem

170g másla, ½ hrnku moučkového cukru, 1 ½ hrnku hladké mouky, 1 lžička vanilkového extraktu, špetka soli, 225g karamelek, 1 hrnek čokoládových čoček, 1 lžíce ztuženého tuku

Rozšleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme vanilku, sůl, mouku. Vyválíme těsto cca 1 cm tloušťka. Vykrájíme větší kolečka, která pečeme 14-až 16 minut. Karamelky rozpoustíme v mikrovlnce a po troškách naléváme na vychladlá kolečka. Rozpustíme čočky s tukem a poléváme nebo natíráme karamel. Zdobíme nejlépe karamelovým zdobením.

Mandlové hrudky

200g oloupaných mandlí nasekáme na nudličky. Na pánvi rozhřejeme 150g cukru krystal, mícháme na tmavý karamel, odstavíme  a promícháme s mandlemi a 1 vanilkovým cukrem. Nádobu vyložíme pečícím papírem a potřeme olejem a vlijeme hmotu, kterou necháme vychladnout. Ztuhlé nalámeme na malé kousky.

Ve vodní lázni rozpustíme 100g mléčné čokolády a 1 lžíci ztuženého tuku. Necháme trochu vychladnout a vsypeme mandlovou hmotu. Lžící děláme hromádky, které klademe na pečící papír a necháme ztuhnout.

Křehké ořechové mušličky se žloutkovým krémem

180g másla, 100g moučkového cukru, 100g mletých ořechů, 1 lžíce kakaa, 22dkg hladké mouky – máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme kakao, ořechy, mouku. Mačkáme do formiček a pečeme na 180 C – 18-20 minut.

Náplň: 2 žloutky, 3 vanilkové cukry, 4 lžíce cukru krystal, 3 lžíce hladké mouky, 125 ml mléka, 80 g másla, 3 lžíce likéru

Žloutky s cukrem ušleháme nad párou. Přidáme mléko a mouku a vaříme do husta a necháme vychladnout. Poté přidáme máslo, likér a vyšleháme dohladka.

Mušličky na okrajích namočíme do kokosu, naplníme krémem, přiložíme perličku a zavřeme druhou mušličkou.

Třené stříkané banánky

12 dkg tuku, 33 dkg hladké mouky, 10 dkg cukru, 1 žloutek, 1 lžíce vody

Sáčkem stříkáme na plech různé tvary.

Můžeme jen tak postříkat čokoládou, nebo slepit marmeládou a namáčet konce v čokoládě.

Fofr trubičky

250g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 150g medu, lžíce mléka, 2 žloutky, na špičku nože jedlé sody

Vypracované těsto necháme odpočinout 2-3 hodiny. Vyválíme velmi tenký plát a rádýlkem krájíme na čtverečky dle velikosti trubiček. Pečeme v hodně vyhřáté troubě do růžova. Ihned po vytažení z trouby stáhneme z trubiček.

Konce máčíme v čokoládě, plníme světlým nebo karamelovým krémem.

Dětské cukroví

140g másla, ½ hrnku cukru krupice, 2 žloutky, 1 lžička vanilkového extraktu, 1 ½ hrnku hladké mouky, 14 ks karamelek, 3 lžíce smetany, 180g mléčné čokolády

Děti v misce smíchají máslo, cukr, žloutky a vanilku a maminka to vyšlehá do pěny. Přisypeme mouku a těsto dáme do fólie do lednice aspoň na hodinu. Poté děláme větší kuličky , doprostřed palcem nebo vařečkou děláme důlky. Pečeme 7-10 minut dozlatova. V mikrovlnce rozehřejeme karamelky a smetanu, každý důlek naplníme a přelijeme čokoládou dle dětské libosti.

Košíčky

Košíčky: 400g hladké mouky, ½ PRDOP, 200G másla, 100g cukru krupice, 1 vanilkový cukr

Čokoládový krém : ½ l smetany ke šlehání, 150g cukru krupice, 5 lžic prosátého kakaa – krátce povaříme, přidáme 200g čokolády na vaření, 250 g másla – občas promícháme, aby se rozpustilo a necháme vychladnout. Dáme do lednice do druhého dne. Další den vyšleháme jako šlehačku.

 

 

 

Čokoládové fudge

150 ml kondenzovaného mléka, 60 g másla, 300g cukru krupice, špetka soli – vše svaříme na mírném ohni a vaříme za stálého míchání 5 minut.

Stáhneme z plotýnky a přimícháme na kousky nakrájenou čokoládu 300g (na vaření nebo radši hořká) a 1 lžičku vanilkové esence (nebo rum)

Přimícháme ořechy  nasekané na kousky a dáme do formy vyložené pečícím papírem ztuhnout při pokojové teplotě.

Žloutkové řezy

11dkg cukru utřeme s 11 dkg másla, přidáme 11 dkg mletých oechů a 1 6 dkg hladké mouky a ze 3 bílků sníh. Pečeme na malém plechu a ještě horké potíráme polevou.

Poleva: utřeme 3 žloutky a 11 dkg moučkového cukru + ½ vanilkového cukrujemeNecháme zaschnout do druhého dne a krájíme nožem namočeným ve studené vodě.

Černé trubičky

250g hladké mouky, 8 dkg cukru, 1 vejce, 14 dkg tuku, 6 dkg mletých ořechů, kakao, vanilkový cukr

Konce máčíme v čokoládě, plníme světlým krémem.

Marokánky

¼ l šlehačky, 100g cukru, 1 vanilkový cukr, 20g hladké mouky – svaříme kaši, přidáme rozinky, ořechy, kandované ovoce, mandle (cca 350g i více – dle libosti)

Na pečící papír děláme hromádky lžící, které rozmáčkneme prsty namočenými ve studené vodě a pečeme do růžova. Po upečení natíráme jednu stranu čokoládou.

Karamelová pochoutka

Rozvaříme 3 sáčky mléčných karamelek v trošce vody, přidáme 1 máslo. Do teplé hmoty vmícháme sáček burisonů a vše vyklopíme do pečícího papíru. Dáme tuhnout a krájíme na kostičky.

Máslové sušenky

250g změklého másla, 100g moučkového cukru, 3 sáčky vanilkového cukru, 100g vanilkového pudinku, 250 g hladké mouky

Utřeme máslo s cukrem a vanilkovým do pěny. Přidáme sypké suroviny. Těsto dáme na 30 minut do ledničky. Po vykrájení sušenek pečeme 5-8 minut.

Vanilkové rohlíčky

28 dkg hladké mouky, 21 dkg másla, 7 dkg cukru, 7 dkg ořechů

Pečeme v hodně vyhřáté troubě.

Kadaňské rohlíčky

300g mletých ořechů, 300g moučkového cukru, 2 vejce, 100g polohrubé mouky (pokud jsou ořechy málo mastné lze přidat máslo).

Pod odpočinutí vyválíme mezi fóliií placku 0,5 cm vysokou. Pečeme asi 20 minut na 150 stupňů.

Čokoládový krém : ½ l smetany ke šlehání, 150g cukru krupice, 5 lžic prosátého kakaa – krátce povaříme, přidáme 200g čokolády na vaření, 250 g másla – občas promícháme, aby se rozpustilo a necháme vychladnout. Dáme do lednice do druhého dne. Další den vyšleháme jako šlehačku.

Nastříkáme na rohlíčky, dáme ztuhnout nejlépe do mrazáku a namáčíme v čokoládě. Opět dáme ztuhnout a poté jinak barevnou čokoládou na ozdobu tzv. pocákáme.

Kokosové hvězdičky

30dkg polohrubé mouky, 12 dkg másla, 12 dkg cukru, 12 dkg kokosu, 2 vejce

Vykrajujeme tvary, teplé obalujeme v cukru.

Vosí hnízda (úlky, stromečky, sněhuláci, svíčky, zvonky)

¼ kg mletých ořechů, ¼ kg cukru, 1 vejce

Po vyklepnutí z formiček sušíme na vzduchu.

Svíčky: hnízdo naplníme krémem a přilepíme na piškot, dáme ztuhnout. Poté celé namáčíme v rozpuštěné čokoládě. Než zatuhne, zamáčkenem do čokoládu celou oloupanou mandli. Po zatuhnutí pocákáme bílou polevou, aby to vypadalo, že stéká po svíčce vosk.

Linecké

25 dkg hladké mouky, 7 dkg cukru, 14 dkg tuku, 2 žloutky, 1 lžička mléka

Pečeme ve velmi vyhřáté troubě, lepíme marmeládou, cukrujeme.

Tmavé pusinky

4 bílky, 25 dkg cukru, 25 dkg ořechů (půl sekané, půl mleté), 10 dkg čokolády, 1-2 lžíce kakaa

Bílky šleháme v kotlíku nad párou, po troškách zašleháme cukr, zlehka vmícháme zbytek.

Sušíme v troubě – stupeň 1, a to 15-20 minut.

 

Perníčky

20 dkg cukru, 15 dkg medu, 12 dkg másla, 60 dkg hladké mouky, 1-2 vejce, 1 PRDOP, 1 vanilkový cukr, 2 zrnka nového koření, 5 hřebíčků, 2-3 badyány, 1 lžíce skořice, 1 lžička anýzu

Pařížské tyčinky

150g mletých ořechů, 400g moučkového cukru, 2 bílky

Ořechy, 150g cukru a 1 bílek umícháme v tuhé těsto. To rozválíme a potřeme hustou polevou (umícháme ji z 1 bílku, 1 lžíce vody a 250g cukru). Nožem namočených ve vodě krájíme tyčinky a v mírné troubě sušíme.

Stromečky 3D

Upečeme jakékoliv ideálně různě velké kytičky (třeba čajové, ideálně perníkové) a slepujeme bílkovým sněhem , třeba i barevným. Poslední hvězdičku – kytičku stavíme do 3D.

Kokosky

5 bílků, 30 dkg cukru, 1 kokos

Bílky šleháme v kotlíku nad párou, po troškách zašleháme sníh a velice zlehka vmícháme kokos.

Sušíme v troubě – stupeň 1, a to 15-20 minut.

Vosí hnízda (úlky, stromečky, sněhuláci, svíčky, zvonky)

¼ kg mletých ořechů, ¼ kg cukru, 1 vejce

Po vyklepnutí z formiček sušíme na vzduchu. Plníme libovolným krémem a lepíme na piškot.

Kremrole

30 dkg hladké mouky, 30 dkg másla, 2 žloutky, 2 lžíce vody, 1 lžíce octa

Těsto zabalíme do vlhké utěrky a dáme do sáčku do ledničky na 24 hodin. Před pečením potíráme rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí plníme bílkovým sněhem.

Bílkový vařený sníh

5 bílků a 120 g krystalového cukru ušlehat mixérem v pevný sníh. V kastrólku svařit 240g cukru krupice s vodou (jenom zalít cukr vodou) na nit ((115-120 stupňů C) – nebo udělat z drátu očko, namočit do rozvaru a fouknout, pokud se vytvoří bublina a nebo více za sebou je to akorát) a tímto vřelým rozvarem za stálého šlehání pomalu nalévat do sněhu a šlehat do mírného prochladnutí.

Čokoládové pralinky                

420g hořké čokolády nasekané na kousky (čím lepší, tím jemnější), 1 hrnek smetany ke šlehání, 1 lžička instantní kávy, 85g másla, 1 lžíce kávového likéru, cca 120g nastrouhané čokolády na zdobení

V rendlíku zahřejeme smetanu, sundáme z plotny a přidáme kávu a čokoládu. Promícháme dohladka a necháme 5 minut chladnout. Přidáme likér a máslo. Zakryjeme fólií a dáme alespoň na 4 hodiny do lednice. Pomocí lžíce odkrajujeme kousky, tvarujeme kuličky a každou obalíme ve strouhané čokoládě, skládáme na pečící papír a dáme ztuhnout.

Košíčky s višní

Košíčky: 400g hladké mouky, ½ PRDOP, 200G másla, 100g cukru krupice, 1 vanilkový cukr

Náplň: svaříme 0,5 l mléka, 60g moučkového cukru, 150g strouhaných oříšků. Zahustíme piškotovými drobečky, přidáme rum, rybízovou marmeládu.

Do košíčku dáme náplň, na ni posadíme vypeckovanou višni naloženou v rumu a přeléváme čokoládou a zdobíme sekanými ořechy.

Medovníčky

Těsto: 250g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 1 vejce, 100g tuku, 1 lžička sody, 1 lžíce medu

Těsto rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme dvě placky. Jednu upečeme, na druhou přijde ořechová směs.

Ořechová směs: V hrnci rozhřejeme 60g másla, 1 lžíci medu, 50g cukru. Než začne vřít odstavíme, přisypeme 150g hrubě nasekaných ořechů a smícháme. Natřeme na druhou placku a upečeme.

Krém: Ze 2dcl mléka a ½ vanilkového pudinku uvaříme hustý pudink, který vychladíme. Vyšleháme ½ másla a 2 lžíce moučkového cukru, zašleháme vychlazený pudink. Slepíme obě placku, ořechovou nahoru, nejlépe zatížíme a dáme ztuhnout a uležet nejlépe 2 dny.

Vosí hnízda (úlky, stromečky, sněhuláci, svíčky, zvonky)

¼ kg mletých ořechů, ¼ kg cukru, 1 vejce

Po vyklepnutí z formiček sušíme na vzduchu.

Stromečky: hnízdo naplníme krémem a přilepíme na piškot, dáme ztuhnout. Poté celé namáčíme v libovolné rozpuštěné čokoládě nebo polevě a sypeme zdobením dle přání.

Arašídové kopečky

30 karamelek,3 lžíce smetany, 15g másla, 1 hrnek nesolených arašídů, 360 g bílé čokolády

Karamelky rozpustíme s máslem a smetanou v mikrovlnce nebo nad párou. Vmícháme arašídy a necháme přibližně 15 minut chladnout za občasného zamíchání. Poté děláme na plech vyložený pečícím papírem pomocí lžičky malé kopečky. Plech dáme chladnout na hodinu do lednice. Rozpustíme bílou čokoládu nad párou a postupně namáčíme kopečky, které vrátíme zpět na pečící papír a opět dáme na hodinu do lednice zatuhnout.

Pralinky s oříšky a nutellou

450g mléčné čokolády, 120ml smetany ke šlehání, 100g nutelly, 30g másla, 90g nasekaných lískových oříšků

Cca 220g čokolády rozpustíme v mikrovlnce. V misce zvlášť privedeme k mírnému varu smetanu a nalijeme do rozpuštěné čokolády a vymícháme dohladka. Přidáme nutellu, máslo a polovinu oříšků. Misku přikryjeme fólií a dáme alespoň na 4 hodiny do lednice. Lžící vykrajujeme kousky, tvoříme kuličky a dáme ztuhnout do lednice. Rozpustíme zbylou čokoládu, každou kuličku namočíme a dáme na plech. Zbytkem čokolády pocákáme každou kuličku a posypeme ji nasekanými oříšky. Necháme cca ½ hodiny ztuhnout a vkládáme do košíčků.

Čajové pečivo

50 dkg polohrubé mouky, 17 dkg cukru, 1 vejce, 25 dkg tuku, citrónová kůra

Zpracované těsto necháme ½ hodiny odpočinout. Pečeme ve velmi horké troubě 8-12 minut. Do těsta lze přidat kakao, kokos, ořechy.

Lepíme dle přání – krémem, čokoládou, maermeládou, zdobíme dle libosti.

Košíčky s karamelovým krémem

Košíčky: 400g hladké mouky, ½ PRDOP, 200G másla, 100g cukru krupice, 1 vanilkový cukr

Košíčky shora dáme do malinkatých formiček. Plníme karamelovým krémem a sypeme čokoládovou rýží.

Brambůrky

250g dětské krupice, 250g moučkového cukru, 100g másla, 4 lžíce vody, 10ml sladké mandlové tresti

Těsto necháme do druhého dne v lednici.

Piškoty slepujeme čokoládovým krémem a necháme v lednici ztuhnout. Těsto vyválíme pomocí mikrotenu, aby se nelepilo, spodek i vršek pocukrujeme, vykrajujeme větší kolečka. Slepené piškoty namočíme do rumu smíchaného s trochou převařené a vychladlé vody. Položíme na kolečko a zabalíme. Obalíme v přesátém kakau smíchaném s trochou moučkového cukru. Vložíme do papírového košíčku a nožíkem bramboru nařízneme do kříže.

Medovníkové kuličky

83g tuku povolíme v mikrovlnce a smícháme s 1 vejcem 83g cukru, 133g hladké mouky, 1 lžící medu, 1/3 lžičky jedlé sody.

Upečeme plát, který po vychladnutí pomeleme  nebo nastrouháme, část si dáme bokem na obalení. Sypké smícháme dle potřeby s karamelovým krémem (½ plechovky vařeného salka,1/2 másla – ušlehat), Krém přidáváme po částech do hustoty tak, aby se dali dělat kuličky, které poté balíme v nastrouhaném medovníku. Dáme ztuhnout.

Rumové švestky v čokoládě

250g sušených švestek, 100 ml rumu nebo koňaku, 1 tabulka 70% čokolády, 1 lžíce másla

Sušené švestky namočíme přes noc do alkoholu.  Švestky necháme okapat a namáčíme v rozpuštěné čokoládě rozmíchané s máslem. Necháme ztuhnout na pečícím papíře.

Sněhové myšky – bílé myšky, šedé myšky

4 bílky, 225g moučkového cukru

(pečící papír, špachtle, stříbrné kuličky, černé kuličky, půlky mandlí, šidlo, zlatý provázek)

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, za stálého šlehání přidáme cukr. Na papír děláme klínové tvary. Špachtlí uhladíme do tvaru myšek. Na čumáček dáme stříbrnou kuličku, černé oči, ouška z půlených mandlí. Pečeme 2 hodiny do zezlátnutí – trouba na 100 C. Po vychladnutí děláme šidlem do zadečku dírku a zbytkem neupečeného sněhu přilepíme zlatý ocásek. (nebo přidáme černou barvu a děláme šedé myšky bez zlatého ocásku).

 

Čajové pečivo

50 dkg polohrubé mouky, 17 dkg cukru, 1 vejce, 25 dkg tuku, citrónová kůra

Zpracované těsto necháme ½ hodiny odpočinout. Pečeme ve velmi horké troubě 8-12 minut. Do těsta lze přidat kakao, kokos, ořechy.

Lepíme dle přání – krémem, čokoládou, maermeládou, zdobíme dle libosti.

Vánoční sněhové stromečky

4 bílky, 1 hrnek krystalového cukru, špetka jedlé sody, ½ lžičky mandlového extraktu, zelené potravinářské barvivo

Bílky, cukr, sodu šleháme nad párou do rozpuštění cukru. Odstavíme, vmícháme extrakt a šleháme dotuha. Přidáme barvu do požadovaného odstínu. Na pečící papír stříkáme sáčkem s velkou špičkou stromečky a sypeme zdobením (aby to vypadalo jako ozdobený stromeček).. Sušíme v troubě 2 hodiny, pak troubu vypneme, otevřeme lehce dvířka a necháme vychladnout další 2 hodiny. Na vrchol lepíme větší hvězdičku (např. z fondánu).

Čajové pečivo

50 dkg polohrubé mouky, 17 dkg cukru, 1 vejce, 25 dkg tuku, citrónová kůra

Zpracované těsto necháme ½ hodiny odpočinout. Pečeme ve velmi horké troubě 8-12 minut. Do těsta lze přidat kakao, kokos, ořechy.

Lepíme dle přání – krémem, čokoládou, maermeládou, zdobíme dle libosti.

Ferrero

4 čokotatranky, 6 lžic nutelly, nesolené arašídy

čokoláda na polevu

Tatranky nastrouháme, přidáme mírně roztopený krém (v mikrovlnce) a 50 g najemno nasekaných arašídů. Tvoříme kuličky, které obalíme v nasekaných arašídech, necháme ztuhnout v lednici a poté namáčíme do rozpuštěné čokolády.

Rafaello

120g sušeného mléka, 80g moučkového cukru, 250g ztuženého tuku, 1 zahuštěné slazené mléko, 2 lžíce cikrónové šťávy, 150g mandlí, kokos

Ztužený tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Do vlažného přilijeme zahuštěné mléko a mícháme tak dlouhou, dokud nemáme hustou hmotu. Přidáme cukr, sušené mléko, citrónovou šťávu a vymícháme. Dáme na hodinu do lednice ztuhnout a podé tvarujeme kuličky, do kterých balíme oloupané celé mandle. Obalíme v kokosu , vkládáme do papírových košíčku a necháme ztuhnout.

Stromečky Oreo

Sušenku Oreo natřeme bílou polevou. Do středu přilepíme něco jako stromeček (vosí hnízdo,jahodu), který je natřený na zeleno a posypaný bílým sněhem (bílé mini kuličky). Nahoru zapíchneme hvězdičku.

Ořechové dortíčky

250g másla, 250g hladké mouky, 100g mletých ořechů, 100g cukru, ½ skořicového cukru

Vykrajujeme kolečka, která po upečení po 3 kusech slepujeme – 1 potřeme marmeládou, 1 namočíme v rumu, 1 potřeme máslovým krémem. Vše spojené potřeme krémem dokola, obalíme ve strouhaných ořechách, vršek polijeme čokoládou a zdobíme dle libosti krémem nebo ozdobami v cukru, fondánu apod.

Čajové pečivo

50 dkg polohrubé mouky, 17 dkg cukru, 1 vejce, 25 dkg tuku, citrónová kůra

Zpracované těsto necháme ½ hodiny odpočinout. Pečeme ve velmi horké troubě 8-12 minut. Do těsta lze přidat kakao, kokos, ořechy.

Lepíme dle přání – krémem, čokoládou, maermeládou, zdobíme dle libosti.

Indiánci

3 bílky, 30g cukru krupice, lžíce rybízové marmelády, ½ lžičky kyseliny citrónové, potravinářské červené barvivo, rozvar : 100g cukru krystal, voda

Cukr zalijeme vodou, bay byla nepatrně nad cukr. Bez míchání přivedeme k varu a prudce vaříme – dokud se nezačne táhnout tzv. na nit.

Do mísy dáme bílky, cukr, marmeládu, rozpuštěnou kyselinu a trošku barvy. Ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přiléváme rozvat a šleháme až hmota nabude a zhoustne. Nastříkáme na piškoty a dáme ztuhnout. Namáčíme ve fondánové polevě nebo v čokoládě a neskladujeme , opravdu Neskladujeme v ledničce.