Řezy s bramborovým krémem a šlehačkou

Řezy s bramborovým krémem a šlehačkou

TĚSTO:

  • 5 vajec
  • 200 g cukru krupice
  • 5 polévkových lžic oleje
  • 200 g hladké mouky
  • špetka soli

KRÉM:

  • 250 g másla
  • 200 g cukru moučka
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 2 polévkové lžíce rumu
  • 600 g uvařených brambor ve slupce

ŠLEHAČKA:

  • 2 kelímky (400 g) smetany ke šlehání
  • 2 ztužovače šlehačky
  • 1 kelímek (250 g) zakysané smetany
  • cukr moučka podle chuti

NA DOHOTOVENÍ:

  • rum
  • marmeláda (džem)
  • nastrouhaná čokoláda

POSTUP:

Nejlépe den předem uvaříme brambory ve slupce.

Celá vejce ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mouku a sůl.

Těsto rozetřeme na plech (25x35 cm)vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 10 - 15 minut - zkoušíme špejlí.

Necháme vychladnout. Pak pokapeme rumem a potřeme marmeládou.

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

Utřeme máslo s cukrem, přidáme kakao a rum. Nakonec vmícháme brambory. Krém natřeme na korpus.

Šlehačky vyšleháme se ztužovači, vmícháme zakysanou smetanu a cukr podle chuti. Šlehačku natřeme na korpus s krémem. Dozdobíme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit.