Rostlinné šlehačky

´Rostlinné šlehačky

Výsledek obrázku pro šlehačka

Šlehačka je vyrobena z rostlinných tuků a je určena k cukrářské výrobě, s vynikající stabilitou, zachovává své vlastnosti i v teplém letním období a vhodné i pro mražení.

Narozdíl od živočišné šlehačky je podstatně stabilněší, dobře drží, výrobek z rostlinné šlehačky vydrží v lednici i tři dny.

Výhody použití
-- výrobek neobsahuje cholesterol
-- není nutné přidávat cukr
-- lze vyšlehat až několikanásobný objem
-- vyšlehaná pěna má extrémně dobrou stabilitu i v teplých podmínkách
-- lze použít i jako přídavek ke stabilizaci živočišné šlehačky
-- lze libovolně dochutit i dobarvit

Vhodné na zákusky, poháry, pařížský krém, na výrobu šlehaných ochucených krémů a zmrzlin.

Skladování: do 20°C.

Šlehačku je nutné šlehat pouze vychlazenou  na 5-8°C

Tip na šlehačkový  krém: 0,5 l rostlinné šlehačky, 4 lžíce kakaa, lžíce cukru moučka. Můžeme přidat trochu mléka.

Šlehačku vyšleháme s jednou lžící cukru do tuha. Přidejte kakao a zašleháme.  Podle chuti můžeme i přisladit.