Rybízový koláč s jemnými pusinkami

 

RYBÍZOVÝ KOLÁČ S JEMNÝMI PUSINKAMI:

Nejprve si připravíme těsto:

TĚSTO:

3 žloutky

70g cukr moučka

120g Hera nebo máslo

200g hladká mouka

 

Těsto dáme na půl hodiny do ledničky.

Pak jej vyválíme a vyrovnáme do koláčové formy, propícháme vidličkou a dáme péct na 150 stupňů asi 25 minut.

Necháme vychladnout. 

Těsto potřeme domácím rybízovým džemem a připravíme si náplň.

 

NÁPLŇ:

250g tučného tvarohu ve vaničce

1 vanilkový pudink v pytlíku

2 lžíce cukr krupice

1 lžíce vanilkové pasty

Promícháme metličkou do jemné konzistence a natřeme na rybízový džem.

Tvarohovou náplň posypeme 350g červeného rybízu.

 

BÍLKOVÉ PUSINKY:

Dáme si šlehat:

3 bílky

140g cukr krupice

vyšleháme do pevna a přidáme 1 lžíci bramborového škrobu, prošleháme a stříkáme sáčkem se zdobící špičkou na rybíz.

Dáme dopéct ještě na 30 minut, na 150 stupňů.

Pusinky jsou krásně měkké, nic tvrdého, v kombinaci s rybízem je to opravdová dobrota.

 

Recept do soutěže nám poslala Monika Hodanová