Rybízový koláč s jemnými pusinkami
RYBÍZOVÝ KOLÁČ S JEMNÝMI PUSINKAMI:
Nejprve si připravíme těsto:
TĚSTO:
3 žloutky
70g cukr moučka
120g Hera nebo máslo
200g hladká mouka
Těsto dáme na půl hodiny do ledničky.
Pak jej vyválíme a vyrovnáme do koláčové formy, propícháme vidličkou a dáme péct na 150 stupňů asi 25 minut.
Necháme vychladnout.
Těsto potřeme domácím rybízovým džemem a připravíme si náplň.
NÁPLŇ:
250g tučného tvarohu ve vaničce
1 vanilkový pudink v pytlíku
2 lžíce cukr krupice
1 lžíce vanilkové pasty
Promícháme metličkou do jemné konzistence a natřeme na rybízový džem.
Tvarohovou náplň posypeme 350g červeného rybízu.
BÍLKOVÉ PUSINKY:
Dáme si šlehat:
3 bílky
140g cukr krupice
vyšleháme do pevna a přidáme 1 lžíci bramborového škrobu, prošleháme a stříkáme sáčkem se zdobící špičkou na rybíz.
Dáme dopéct ještě na 30 minut, na 150 stupňů.
Pusinky jsou krásně měkké, nic tvrdého, v kombinaci s rybízem je to opravdová dobrota.
Recept do soutěže nám poslala Monika Hodanová