Sněhové žampiony

Sněhové žampiony

SUROVINY:

  • Na 1 bílek špetka soli
  • 60 g cukru krupice
  • čokoláda
  • kakao

POSTUP:

Bílky našleháme elektrickým šlehačem nejvyšší rychlostí se špetkou soli do tuhého sněhu a pak postupně přisypáváme cukr, až je sníh znovu tuhý a lesklý.

Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme igelitovým sáčkem bez nástavce s dírou asi 1,5 cm kopečky o průměru asi 3 cm.

Na každou hlavičku stiskneme sáček jen jednou, aby hlavičky houbiček neměly vrstvy a pak hmotu od sáčku oddělíme pomocí mokrého nože, aby kloboučky neměly špičky. Pak nastříkáme nožičky tak, že se snažíme sáčkem hmotu trochu povytáhnout asi do výše 3 cm.

Pečeme či spíše sušíme v předehřáté troubě na 90 °C asi hodinu, je dobré nechat plech v troubě až do vychladnutí.

Do hlaviček na spodní části vyhloubíme jamku, nožem naneseme rozpuštěnou čokoládu na celou spodní část včetně jamky a přilepíme nožičku. Po zatuhnutí můžeme hlavičky pomocí cedníku (síta) poprášit troškou kakaa.

Skladujeme v suchu.