Sušenkoví medvídci
Ingredience
- 110g hladké mouky
 - 20g škrobu
 - Špetka soli
 - (Může být: špetka mleté skořice a kakaa)
 - 40g cukrového sirupu (můžeme celý nahradit medem)
 - 10g medu
 - 30g oleje
 
Postup
- Předehřejeme troubu na 160C
 - V míse důkladně smícháme mouku, škrob, sůl (a skořici a kakao)
 - V druhé míse smícháme sirup, med a olej a opět důkladně promícháme, dokud se vše nespojí
 - Zkombinujeme suché i mokré směsi dohromady a vypracujeme těsto
 - Těsto vyválíme
 - Z těsta vyřežeme obrysy medvídků, popřípadě jiných zvířátek
 - Špičkou špejle vytvoříme oči a čumák
 - Na vrch každého medvídka položíme mandl, kešu, nebo vlašský ořech
 - Jemně přehneme medvídkovy tlapky přes ořech, aby zůstal na místě
 - Pečeme 10 minut, (pokud chceme světlejší medvídky, pečeme 10-15 minut na 150C)
 
