Sušenkoví medvídci

Ingredience

  • 110g hladké mouky
  • 20g škrobu
  • Špetka soli
  • (Může být: špetka mleté skořice a kakaa)
  • 40g cukrového sirupu (můžeme celý nahradit medem)
  • 10g medu
  • 30g oleje

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 160C
  2. V míse důkladně smícháme mouku, škrob, sůl (a skořici a kakao)
  3. V druhé míse smícháme sirup, med a olej a opět důkladně promícháme, dokud se vše nespojí
  4. Zkombinujeme suché i mokré směsi dohromady a vypracujeme těsto
  5. Těsto vyválíme
  6. Z těsta vyřežeme obrysy medvídků, popřípadě jiných zvířátek
  7. Špičkou špejle vytvoříme oči a čumák
  8. Na vrch každého medvídka položíme mandl, kešu, nebo vlašský ořech
  9. Jemně přehneme medvídkovy tlapky přes ořech, aby zůstal na místě
  10. Pečeme 10 minut, (pokud chceme světlejší medvídky, pečeme 10-15 minut na 150C)