Sušenkoví medvídci
Ingredience
- 110g hladké mouky
- 20g škrobu
- Špetka soli
- (Může být: špetka mleté skořice a kakaa)
- 40g cukrového sirupu (můžeme celý nahradit medem)
- 10g medu
- 30g oleje
Postup
- Předehřejeme troubu na 160C
- V míse důkladně smícháme mouku, škrob, sůl (a skořici a kakao)
- V druhé míse smícháme sirup, med a olej a opět důkladně promícháme, dokud se vše nespojí
- Zkombinujeme suché i mokré směsi dohromady a vypracujeme těsto
- Těsto vyválíme
- Z těsta vyřežeme obrysy medvídků, popřípadě jiných zvířátek
- Špičkou špejle vytvoříme oči a čumák
- Na vrch každého medvídka položíme mandl, kešu, nebo vlašský ořech
- Jemně přehneme medvídkovy tlapky přes ořech, aby zůstal na místě
- Pečeme 10 minut, (pokud chceme světlejší medvídky, pečeme 10-15 minut na 150C)