Tvarohová štola

Tvarohová štola

SUROVINY:

  • 15 dkg másla
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 25 dkg měkkého méně tučného tvarohu ve vaničce
  • 20 dkg zakysané smetany krémovité
  • 3 lžíce rumu
  • 50 dkg polohrubé mouky
  • mouka na podsypávání
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 15 dkg kandovaného ovoce nebo podle chuti
  • máslo na potření upečené štoly
  • moučkový cukr na obalení upečené štoly



POSTUP:

Máslo a cukr utřeme, přidáme vejce, tvaroh, zakysanou smetanu, ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Nebojte se podsypávat moukou.


Z těsta vyválíme plát, strany přeložíme doprostřed a ještě jednou na sebe.

Přeneseme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 175 st. Asi 45 - 55 minut.


Horkou štolu potřeme rozpuštěným máslem a obalíme v moučkovém cukru.

Štola nepotřebuje rozležet.