Tvarohová štola
Tvarohová štola
SUROVINY:
- 15 dkg másla
- 15 dkg moučkového cukru
- 2 vejce
- 25 dkg měkkého méně tučného tvarohu ve vaničce
- 20 dkg zakysané smetany krémovité
- 3 lžíce rumu
- 50 dkg polohrubé mouky
- mouka na podsypávání
- 1/2 lžičky soli
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 lžička citronové kůry
- 1 balíček vanilkového cukru
- 15 dkg kandovaného ovoce nebo podle chuti
- máslo na potření upečené štoly
- moučkový cukr na obalení upečené štoly
POSTUP:
Máslo a cukr utřeme, přidáme vejce, tvaroh, zakysanou smetanu, ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Nebojte se podsypávat moukou.
Z těsta vyválíme plát, strany přeložíme doprostřed a ještě jednou na sebe.
Přeneseme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 175 st. Asi 45 - 55 minut.
Horkou štolu potřeme rozpuštěným máslem a obalíme v moučkovém cukru.
Štola nepotřebuje rozležet.