Věnečky fondánové
Fondánové věnečky
Věnečky pečeme z odpalovaného těsta:
Suroviny:
1/2 l vody
130 g tuku Stella
300 g hladké mouky
špetku soli
7 vajec
Postup: vodu, tuk a sůl dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Vypneme a do vařícího vsypeme mouku a důkladně promícháme, až vznikne hladká hrouda. Do vlažné směsi postupně zašleháváme postupně všechna vejce.
Hotovou hmotu vložíme do cukrářského sáčku s širokou zdobící špičkou a na pečící papít stříkáme věnečky.
Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 250°C hodně prudce, aby těsto naskočilo.
Upečené vychladlé věnečky rozkrojíme a plníme vanilkový krémem a povrch potíráme fondánovou polevou.
kterou koupíte již hotovou
Krém: uvaříme puding z 1 l mléka a 4 vanilkových pudinků v prášku na vaření a 200 g krystalového cukru.
Samostatně vyšleháme 300 g másla se lžičkou cukru. Vychladlou pudinkovou směs postupně vešleháváme do utřeného másla