Věnečky fondánové

Fondánové věnečky

Věnečky pečeme z odpalovaného těsta:

Suroviny:

1/2 l  vody

130 g  tuku Stella

300 g hladké mouky

špetku soli

7 vajec

Postup: vodu, tuk a sůl dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Vypneme a do vařícího vsypeme mouku a důkladně promícháme, až vznikne hladká hrouda. Do vlažné směsi postupně zašleháváme postupně všechna vejce.

Hotovou hmotu  vložíme do cukrářského sáčku s širokou zdobící špičkou a na pečící papít stříkáme věnečky.

Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 250°C hodně prudce, aby těsto naskočilo.

Upečené vychladlé věnečky rozkrojíme a plníme vanilkový krémem a povrch potíráme fondánovou polevou.
kterou koupíte již hotovou


Krém: uvaříme puding z 1 l mléka a 4 vanilkových pudinků v prášku na vaření a 200 g krystalového cukru.

Samostatně vyšleháme 300 g másla se lžičkou cukru.  Vychladlou pudinkovou směs postupně vešleháváme do utřeného másla