Zůbková Michaela

MINI INDIÁNKY
Na cca 60 kusů potřebujeme:
2 bílky
150 g cukru moučka
2 lžíce jahodové marmelády
piškoty
poleva
 
Postup:
Nejprve si prosejeme moučkový cukr tak, aby v něm nebyly žádné hrudky.  Přidáme jej k bílkům a  šleháme do tuha.  Pro lepší zhoustnutí šleháme i nad parou, tzn. do kastrólu dáme vodu a ve druhém hrnci máme bílky s cukrem. Vyšlehaný sníh máme hotový, jestliže do něj řízneme nožem a sníh se nevrací nazpět (zůstane tam tedy rýha). Sundáme z páry a zašleháme do něj marmeládu. Necháme chvíli odstát a mezitím si naskládáme dětské piškoty. Sníh dáme do sáčku a stříkáme na piškoty. Pro lepší ztuhnutí dáme cca na 2 hodiny odležet. Připravíme si polevu (já dělám čokoládu + máslo), indiánky celé namáčíme a poté necháme v lednici odpočinout do ztuhnutí.