Griliášové trubičky
Griliášové trubičky
Suroviny: 200 g arašídů v cukru (= bonbony v cukru), 200 g piškotů, 200 g mletého cukru, 4 lžíce rumu,4 lžíce mletých vlašských ořechů, 2 vejce.
Postup: arašídy v cukru rozemeleme, piškoty a vlašské ořechy nastrouháme - smícháme s ostatními surovinami aby se vše spojilo dohromady v těsto. Poté těsto rozválíme a nakrájíme na obdelníky dle velikosti trubiček.
Tento obdelníček přiložíme na kovovou trubičku, spoj přimáčkneme. Necháme na trubičce takto zaschnout do druhého dne. Druhy den vyndáme kovovou trubičku. Konce zatuhnuté trubičky namočíme do čokolády (nebo poléváme celé trubičky) a plníme karamelovým krémem se Salkem. Okraj krému posypeme griliášovými oříšky.